Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: de Marilyn Monroe-film van Netflix is er

Maar let op: er zijn veel creatieve vrijheden genomen. Zomaar een fonkelnieuwe Hollywood-film op Netflix op een druilerige woensdag. De langverwachte Marilyn Monroe-film Blonde is vanaf vandaag te streamen. Maar doe dat wel met een korreltje zout. Blonde, met de mooie Ana de Armas (Knives Out) in...

Kijktip: de Marilyn Monroe-film van Netflix is er

Maar let op: er zijn veel creatieve vrijheden genomen.

Zomaar een fonkelnieuwe Hollywood-film op Netflix op een druilerige woensdag. De langverwachte Marilyn Monroe-film Blonde is vanaf vandaag te streamen. Maar doe dat wel met een korreltje zout.

Blonde, met de mooie Ana de Armas (Knives Out) in de hoofdrol is namelijk geen biografische vertelling van het leven van Marilyn Monroe. Het is gebaseerd op het gelijknamige fictieboek van Joyce Carol Oates. Waarin verschillende aspecten van het leven van Miss Monroe een nieuwe draai hebben gekregen.

Het draait in de film helemaal om de steeds groter wordende kloof tussen de échte Marilyn (eigenlijk Norma Jeane) en haar alter ego Marilyn.

We zien haar gewelddadige jeugd (die helaas wél grotendeels overeenkomt met haar echte jeugd), haar eerste roem en natuurlijk haar liefdesleven. Maar juist in die laatste categorie is wel een en ander veranderd of verergerd. Zo zit er in de film een zeer omstreden scène met president Kennedy, met wie ze een affaire zou hebben gehad.

Dit is natuurlijk nooit bevestigd, en historici denken nog altijd verschillend over wat zich écht heeft afgespeeld tussen de president en de superster. Al denkt eigenlijk helemaal niemand dat wat er in de film gebeurt, echt gebeurd is.

Hoe het ook zij: een avondje Marilyn is altijd magisch, Ana de Armas is schitterend om naar te kijken, en na afloop heb je heel wat te Googlen.

Je vindt de film hier.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in