Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijkers dolblij met terugkeer Oogappels: 'Geef die serie een Televizierring!'

Het nieuwe seizoen van Oogappels is met open armen door de kijkers ontvangen: 'Geef die serie een Televizierring!'

Oogappels Merel

Veel mensen balen dat de zomer zo'n beetje voorbij is, maar niet de fans van Oogappels. Want het najaar betekent ook dat het vijfde seizoen van Oogappels eindelijk is begonnen! En daar zijn de fans toch blij mee...

Door Olivier van Kuyen

Oogappels is op het moment de best bekeken dramaserie van de Nederlandse televisie in een tijd dat er echt niet zoveel mensen meer afstemmen op televisieseries. Uitzonderingen als Flikken Maastricht daargelaten. En nu het langverwachte vijfde seizoen in première is gegaan, dat onze recensent overigens vijf sterren gaf, groeit ook de roep om de ultieme bekroning. Want wordt het niet eens tijd dat die Gouden Televizier-Ring in de wacht wordt gesleept?

Laatste zeven

En die prijs lijkt nu ook echt binnen handbereik te zijn. Vanavond werd in RTL Boulevard bekend gemaakt wie de top zeven genomineerden zijn voor de Gouden Televizier-Ring. Daar blijven er uiteindelijk drie van over, die op het grote Televizier-Ring Gala naar de prijs dingen. 

Oogappels zit bij die laatste zeven, met twee andere series als concurrent, namelijk het veel bejubelde Mocro Maffia (ook vijf sterren) en natuurlijk Dertigers, ook zo'n publiekslieveling. Maar de echte concurrentie zit misschien in de andere genomineerden. Dat zijn namelijk ook monsterhit B&B Vol Liefde, zomerverrassing De Oranjezomer, Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt en het veelgeprezen programma Niet Klein te Krijgen met Paul de Leeuw.

Meer in petto

De vreugde bij fans is groot dat het vijfde seizoen nu eindelijk te zien is. En voor de echte die hards staat het hele seizoen ook al op NPO Start en NLZiet. Maar dat heeft ook een nadeel, want het hele avontuur kan er morgen alweer opzitten bij een beetje snel bingen. Wie heeft er slaap nodig immers? Maar voor die fanatiekelingen moet het een geruststellende gedachte zijn dat de opnames voor het zesde seizoen nu al in volle gang zijn. Als dat geen fijn vooruitzicht is?

PS Mocht je Oogappels de Televizierring gunnen, je kunt nog stemmen tot 19 september 2023.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Cultuur
  • BNN/VARA