Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kate Winslet speelt beroemde fotograaf Lee Miller

Biopic over het model dat oorlogscorrespondent werd. Actrice Kate Winslet heeft zich verbonden aan een nieuwe biografische film, over het leven van model en oorlogscorrespondent Lee Miller (1907-1977). Al sinds 2017 is ze er mee bezig en inmiddels is de pre-productie zover rond dat ze het bevesti...

Kate Winslet speelt beroemde fotograaf Lee Miller

Biopic over het model dat oorlogscorrespondent werd.

Actrice Kate Winslet heeft zich verbonden aan een nieuwe biografische film, over het leven van model en oorlogscorrespondent Lee Miller (1907-1977). Al sinds 2017 is ze er mee bezig en inmiddels is de pre-productie zover rond dat ze het bevestigd. De opnamen beginnen in het voorjaar van 2021.

Elizabeth 'Lee' Miller, ook bekend als Lady Penrose, sierde tijdens de 1920's de covers van modeglossy's en leerde in de 1930 fotograferen en ontwikkelen van de bekende fotografen van die tijd, waaronder Man Ray, die een tijdje haar minnaar was terwijl zij als zijn muze rondhing in zijn studio.

Toen de Tweede Wereldoorlog begon, woonde ze in Noord-Londen en besloot ze zich te melden als oorlogscorrespondent. Lee zit hier als tweede van rechts.

Ze fotografeerde in heel Europa, werkte voor de Geallieerden en trok veel samen op met David. E. Sherman die fotografeerde voor Life magazine.