Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu rondkijken bij de Raad van State!

Hier vergaderen ook Willem-Alexander en Máxima regelmatig. Tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in de vertrekken van voormalig Paleis Kneuterdijk, zeventien schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van Paleis Het Loo. (c) Paleis Het Loo, Apeldoorn, langdurig ...

Je kunt nu rondkijken bij de Raad van State!

Hier vergaderen ook Willem-Alexander en Máxima regelmatig.

Tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in de vertrekken van voormalig Paleis Kneuterdijk, zeventien schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van Paleis Het Loo.

(c) Paleis Het Loo, Apeldoorn, langdurig bruikleen Koninklijke Verzamelingen, Den Haag

De presentatie maakt deel uit van Het Paleis Het Loo On Tour. Dat is een initiatief om tijdens de vernieuwing en verbouwing van het paleis bijzondere deelcollecties op verschillende plaatsen in Nederland aan het publiek te tonen.

De werken van Paleis Het Loo hebben betrekking op de Oranjes in de 19e en 20e eeuw en hun relatie met Den Haag als hofstad. Voormalig Paleis Kneuterdijk werd in 1816 aangekocht door koning Willem I, die het schonk aan zijn zoon, de latere koning Willem II. Dit is het interieur van de Gotische Zaal in Paleis Kneuterdijk, geschilder door Augustus Wijnantz in 1846 (Rijksmuseum).

Tot aan zijn inhuldiging in 1840 bewoonde Willem II dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna. Onder de bruiklenen vallen onder meer portretten van Anna Paulowna door Nicolaas Pieneman en een portret van Willem II door J. Martin. Daarnaast zijn er portretten van Willem III, Emma en een portret van voormalig koningin Beatrix door Ans Markus te zien.

In oktober en november worden er op vrijdag rondleidingen gegeven langs deze kunstwerken in de Raad van State in Den Haag. Ze beginnen om 11.00 uur en duren twee uur, en de kosten zijn € 7,50 per persoon. Kaarten via Paleis Het Loo.

Foto's © ANP, Haags Historisch Museum, Paleis Het Loo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in