Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Janny van der Heijden speelt in Sinterklaasfilm, verfoeit pepernoten

Janny van der Heijden speelt in de nieuwe Sinterklaasfilm een Bemoeizuchtige Buurvrouw, maar verfoeit zelf pepernoten.

Janny van der Heijden

Je zult haar maar als heerlijk bemoeizuchtige filmbuurvrouw hebben!

Janny van der Heijden heeft het de komende tijd druk! Ze reist met de trein door Zwitserland in een nieuw programma met André van Duin, is jurylid in Heel Holland Bakt Kids, maakt een nieuw seizoen Denken aan Holland én keert natuurlijk terug in de ‘grote’ Heel Holland Bakt. Tussendoor speelt ze ook nog een rol in de nieuwe Sinterklaas-film De Strijd om Pakjesavond.

Janny speelt een bemoeizuchtige buurvrouw, die haar neus in geheime Sinterklaas-zaken steekt, een rol die ver van haar af ligt: "Oh nee, helemaal niet! Ik ben echt niet zo." Heeft de koningin van Heel Holland Bakt dan nog een tip voor het bakken van overheerlijke, krokante kruidnootjes?

Pepernoten of kruidnoten?

"Dan moeten we eerst vaststellen of we het hebben over pepernoten of kruidnoten. Waarschijnlijk over kruidnoten, want dat zijn de meest gangbare. Mijn belangrijkste tip: gebruik elk jaar een nieuw potje speculaaskruiden. Doe niet vijf jaar met hetzelfde potje, want dan gaat de kracht er echt af. Verder onder meer wat suiker, zout en melk en een beetje nootmuskaat. Met de hand maak je er dan bolletjes van."

'Ik hou er niet van'

Tot slot bak je bruinkrokante lekkernijen af in de oven, althans… "Nou ja, ik niet. Want ik hou er helemaal niet van! Vroeger al niet. Ik snapte er echt niets van dat andere kinderen erachteraan renden en die dingen met smaak begonnen op te eten. Van de grond nota bene!"

In De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond zien we dit jaar o.a. Eva Jinek, Fenna Ramos, Hans Klok én Martien Meiland. De nieuwe film over de goedheiligman draait al vanaf 4 oktober in de bioscoop.

Je las een artikel van Veronica Superguide, jouw gids in de jungle van radio, tv en streaming.

Cultuur
  • Nouveau