Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Huh, James Dean in een nieuwe actiefilm?

De techniek staat voor niets, maar moeten we dit willen? James Dean mag dan al 64 jaar dood zijn, hij is binnenkort te bewonderen in de nieuwe bioscoopfilm Finding Jack. Zoals speciale technieken het ook al mogelijk maakten Al Pacino en Robert de Niro dertig jaar jonger te maken voor The Irishman...

Huh, James Dean in een nieuwe actiefilm?

De techniek staat voor niets, maar moeten we dit willen?

James Dean mag dan al 64 jaar dood zijn, hij is binnenkort te bewonderen in de nieuwe bioscoopfilm Finding Jack. Zoals speciale technieken het ook al mogelijk maakten Al Pacino en Robert de Niro dertig jaar jonger te maken voor The Irishman, zo blijkt de Rebel Without a Cause zelfs helemaal opnieuw tot leven te kunnen worden gewekt.

Finding Jack is gebaseerd is op de gelijknamige roman van Gareth Crocker. Het verhaal draait om de tienduizend militaire honden, die na het einde van de Vietnamoorlog werden achtergelaten. Met digitale technieken worden oude beelden (zoals die in het filmpje) van Dean de Broeierige gebruikt om Rogan (een van de twee hoofdrollen) te vertolken. De rol zal door een stemacteur worden ingesproken. De nabestaanden van James hebben hun zegen gegeven aan het filmproject.

Anton Ernst en Tati Golykh nemen de regie voor hun rekening. De opnames gaan op 17 november van start en de film moet op 11 november in 2020 wereldwijd in de bioscopen verschijnen. Op die dag viert men in Amerika Veteranendag.

James Dean (1931-1955) was in de jaren vijftig het symbool van sociale vervreemding van tieners die geen aansluiting meer vonden bij de wereld van hun ouders en steeds meer hun eigen cultuur ontwikkelden. Naast Rebel without a Cause, maakte hij indruk in East of Eden en Giant, allemaal in 1955, zijn enige jaar aan de top.

Deze foto is uit dat jaar: met Elizabeth Taylor op de set van Giant.

Privé was hij niet erg gelukkig: James kampte met sterke stemmingswisselingen en niemand weet precies of hij nu gay of bi was, maar feit is dat de studio hem vooral wilde pitchen als heteroseksuele held, wat frustrerend voor hem moet zijn geweest. Daarnaast was hij een kettingroker en een zeer stevige drinker die kampte met slapeloosheid. Hij overleed in 1955 op Route 466 toen zijn Porsche 550 Spyder in botsing kwam met een andere auto.

Volgens Mark Roesler, directeur van brand manager CMG Worldwide, luidt de film een nieuw tijdperk in waarin dode acteurs op het witte doek kunnen terugkeren. De vraag is of het iets toevoegt en of je het moet willen. CMG Worldwide beheert ook het nalatenschap van overleden acteurs als Burt Reynolds, Christopher Reeve en Ingrid Bergman.

Foto's © ANP, met dank aan Nu.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in