House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

Oh dear, Patrizia Reggiani is nú al kribbig over Gaga.

Het lot van grote dynastieën verloopt vrijwel altijd volgens hetzelfde patroon. De eerste generatie bouwt, de tweede generatie breidt uit en de derde verspeelt het fortuin en de goodwill.

In het geval van de Gucci's is dat niet anders. Guccio Gucci bouwde vanaf 1921, zijn zonen Aldo en Rudolfo breidden uit en de derde generatie, met onder andere Maurizio Gucci, verkwanselde in de jaren tachtig alles door hebzucht, jaloezie en wraak.

Daarover gaat House of Gucci. De door Ridley Scott geregisseerde film vertelt het verhaal van de moord op de voormalige Gucci-topman Maurizio Gucci...

House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

... en de ondergang van de Italiaanse modefamilie die sinds 1993 niets meer met het merk Gucci te maken heeft. Hier Adam Driver en Lady Gaga als Maurizio en Patricia.  

Zwarte weduwe

House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

Lady Gaga speelt zoals gezegd de rol van Gucci’s ex-vrouw, socialite Patrizia Reggiani, die in 1995 een huurmoordenaar inschakelde om haar inmiddels ex-man Maurizio om te leggen en zo te voorkomen dat ze zou worden gekort op haar toelage.

'Ik heb in mijn hele leven nog geen dag gewerkt en ik ga er zeker nu niet mee beginnen'

Op de dag dat hij stierf, schreef Patrizia slechts één woord in haar dagboek: 'paradeisos', Grieks voor paradijs.

House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

Patrizia, niet de makkelijkste, kon in 2011 voorwaardelijk vrijkomen als ze werkstraffen zou uitvoeren, maar weigerde dat: 'Ik heb in mijn hele leven nog geen dag gewerkt en ik ga er zeker nu niet mee beginnen.'

Hoe ging het verder?

In 2016 kwam Patrizia alsnog vrij, na 18 van de 29 jaar van haar veroordeling te hebben gezeten. Ze krijgt jaarlijks iets meer dan een miljoen uit het Gucci trustfonds, naast nog eens 19 miljoen euro met terugwerkende kracht over de jaren dat ze achter de tralies zat.

House of Gucci met Lady Gaga heeft een trailer!

Hoewel ze nog niets van de film heeft gezien, is Patricia nu al kwaad op Lady Gaga, omdat die geen contact met haar heeft gezocht voor ze de rol accepteerde. We gokken erop dat Reggiani de komende maanden nog veel gedoe gaat zorgen, dat lijkt helemaal haar stijl te zijn. 

Foto's (c) MGM, Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in