Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe klinkt een liefdesbaby van Chopin en Philip Glass?

Concert in de categorie Weird & Wonderful. Op het eerste gehoor hebben Chopin en Philip Glass weinig gemeen. Gooi er echter nog een  akoestische piano en een vibrafoon bij, met een snufje synthesizer en wat geluidseffecten, het en wordt een hele ervaring. Je kunt het zelf beleven en beluisterend ...

Hoe klinkt een liefdesbaby van Chopin en Philip Glass?

Concert in de categorie Weird & Wonderful.

Op het eerste gehoor hebben Chopin en Philip Glass weinig gemeen. Gooi er echter nog een  akoestische piano en een vibrafoon bij, met een snufje synthesizer en wat geluidseffecten, het en wordt een hele ervaring.

Je kunt het zelf beleven en beluisterend bij Yin & Yan, het concert waarin Yan (Jan van Eerd) en XA4 (Xavier Boot) hun creatieve krachten bundelen op 3 juli in de Jeruzalemkerk in Amsterdam van 16.00  - 17.00 uur. Of geniet er thuis van via de livestream.

Voorprogramma

In het voorprogramma spelen bassist Tony Overwater en pianist Ramon Dor, die na een ongeluk met zijn hand in dit concert na vijf jaar revalidatie zijn comeback op het podium beleeft, drie jazzy-klassieke composities voor piano en violone.

Uitvoerenden

Jan van Eerd (Yan) studeerde vibrafoon en drums aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij toerde en maakte platen met onder andere Spinvis, Wende Snijders en Ellen ten Damme en won in 2019 een Edison.

Xavier Boot haalde als eerste Nederlandse pianist een master in Live Electronics aan het Conservatorium Amsterdam. Hij trad op in onder meer het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en op veel buitenlandse podia. In 2020 bracht hij samen met Yan vier composities uit, waarvan Ascent in korte tijd meer dan honderdduizend keer werd beluisterd.

Pianist Ramon Dor (Tel-Aviv, 1967) speelde samen met orkesten als Amsterdam Sinfonietta en zangers als Bobby Mcferrin. Hij trad op in beroemde concertzalen, maar verloor vijf jaar geleden door een ongeluk met een cirkelzaag de kracht in zijn ringvinger.

Jazz-bassist Tony Overwater is hoofddocent Jazz Contrabas en Elektrische Bas aan het Koninklijk Conservatorium Amsterdam. Hij trad op met onder meer het Yuri Honing Trio en schreef de muziek voor de prijswinnende documentaire Justice for Sergei.

Kaarten voor het concert en de livestream vooraf reserveren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in