Het waanzinnige echte verhaal achter House of Gucci

Het waanzinnige echte verhaal achter House of Gucci

Het waargebeurde verhaal van de Gucci-killer is bijna niet te geloven.

Ze liet haar ex-man Maurizio Gucci vermoorden, ging 16 jaar de gevangenis in en kreeg uiteindelijk een mega-erfenis toegekend. Het verhaal van Patrizia Reggiani is eigenlijk te bizar om waar te zijn.

Geen wonder dat er een film van is gemaakt. House of Gucci, vanaf morgen (donderdag) in de bioscoop. En nee: het is geen spoiler om te zeggen dat Patrizia (Lady Gaga) het brein is achter de moord op haar ex-echtgenoot. 

Het waanzinnige echte verhaal achter House of Gucci

La Vedova Nera, zo kennen ze haar in Italië. De zwarte weduwe. Want hoewel ze nooit echt bekend heeft, draaide Patrizia Reggiani (nu bijna 73) in 1998 de San Vittore-gevangenis in Milaan in voor het inhuren van een hitman om haar ex-man te vermoorden. De man die een paar jaar eerder familiefirma Gucci (hij was de kleinzoon van oprichter Guccio Gucci) verkocht aan iemand buiten de familie. 

Eigenlijk zou ze 26 jaar zitten, maar in oktober 2014 kwam ze vrij na goed gedrag. Waarna haar verhaal een nog onwaarschijnlijker staartje kreeg. In 2017 won ze namelijk een rechtszaak waarmee ze alsnog recht heeft op een Gucci-erfenis van zo’n 900.000 dollar per jaar (én nog een back payment van 16 miljoen voor haar gevangenisjaren).

Het waanzinnige echte verhaal achter House of Gucci

Overigens schijnt ze niet bepaald blij te zijn met de film, en zou ze nu weer een rechtszaak overwegen. Haar luxe-lifestyle schijnt niet helemaal te behouden zijn met 16 miljoen en een miljoentje per jaar, dus proberen kan altijd.

Ook zo gefascineerd door Patrizia? Dan is House of Gucci een aanrader.

Beeld: MGM Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in