Herman Koch schrijft een royal roman!

Door Ella Vermeulen
Herman Koch schrijft een royal roman!

Fictief koningshuis, maar een goed verstaander…

Bij Arjen Lubach omschreef schrijver Herman Koch het als 'een Beyoncé'tje'. Ofwel zonder enige fanfare of aankondiging een nieuwe productie in de wereld zetten.

In zijn geval gaat het om een nieuwe roman over een fictief koningshuis, waarin ene koning Hendrik en koningin Margarita hun leven overpeinzen.

'De moderne vorst vreest wel de enorme toenemende leegte die hem steeds vaker overvalt'

De auteur spreekt van een "satirische roman over een modern koningsdrama". Het verhaal gaat over koning Hendrik, die zich afvraagt of zijn dochter in deze moderne tijd nog wel de troon zal bestijgen. Hendrik is niet bang voor "gepeupel dat met hooivorken en dorpsvlegels naar de hekken van het paleis oprukt". Maar de moderne vorst vreest wel de enorme toenemende leegte die hem steeds vaker overvalt. Volgens de schrijver speelt het verhaal zich af in Nederland, maar handelt het om een "fictief koningshuis".

Herman Koch schrijft een royal roman!

Koch werd als schrijver wereldberoemd met zijn boek Het Diner uit 2009, dat in tientallen landen werd uitgebracht en wekenlang in de bestsellerlijst van de New York Times stond. Daarna verschenen van de Jiskefet-ster nog romans als Zomerhuis met zwembad, Een film met Sophia en Finse dagen. Het Koninklijk Huis kost 23 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in