Heel Holland Bakt begint weer!

Door Ella Vermeulen
Heel Holland Bakt begint weer!

Zit je vanavond klaar? Smullen maar!

Vanaf vanavond (zondag 15 december) is het 7e seizoen van Heel Holland Bakt te zien. Dit seizoen wordt er, net als in 2018, een extra aflevering geserveerd. Dat betekent dat je niet 8, maar 9 zondagen euh… gebakken zit.

Heel Holland Bakt begint weer!

In de eerste aflevering hopen 50 amateurbakkers Janny en Robèrt te overtuigen van hun bakkwaliteiten. Dit doen zij op een heuse Heel Holland Bakt-Braderie. Nadat ze hun thuisgebakken spektakelstuk in hun eigen bakkerskraam hebben klaargezet, komt de jury langs voor een praatje. En uiteraard om te proeven!

Heel Holland Bakt begint weer!

Hierna volgt een intensief bak-bootcamp bij Robèrt. De 10 bakkers die de strenge selectie het best doorlopen, krijgen hun persoonlijke bakschort en mogen de tent in om te gaan strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland van 2019 – 2020.

Heel Holland Bakt begint weer!

Bij de tweede aflevering gaat de enige afvalwedstrijd waar je van aankomt verder zoals je gewend bent. De 10 bakkers gaan aan de slag met het thema kerst. Ze moeten een kerstboom van koekjes maken; deze koekjeskerstboom moet minimaal 30 centimeter hoog worden. Na deze zoete centimeters wagen de amateurbakkers zich aan de kunst van broodsterren bakken tijdens de technische opdracht. Het spektakelstuk wordt geen normale taart, maar een kerstdesserttaart.

Heel Holland Bakt begint weer!

Tijdens de Oud & Nieuw-aflevering staan er 9 overgebleven amateurbakkers in de tent. Wat past er beter bij de jaarwisseling dan een Goud & Nieuwtaart? Met deze signatuuropdracht starten de bakkers. Vervolgens maken ze tijdens de technische opdracht: cannoli. En dan het spektakelstuk. 10, 9, 8 ,7... de bakkers maken een kloktaart! 

Heel Holland Bakt, te zien vanaf zondag 15 december 2019, 21.35 uur, NPO 1.

Foto's (c) ANP, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in