Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Textielkunst

Kröller-Müller – Otterlo

Tekeningen van Loes van der Horst die in de jaren zestig haar carrière begint als textielkunstenaar. Zij begint met het weven van wandkleden maar zoekt al snel met haar werk de ruimte op. Naast constructies van gespannen lijnen en vlakken maakt zij tekeningen. Ze schetst abstracte kleurcomposities, die ze uitvoert in de gobelintechniek, zodat het beeld niet wordt verstoord door de structuur van het weefsel. Aanvankelijk werkt ze met wol, hennep en linnen, maar deze traditionele en ‘huiselijke’ materialen worden na verloop van tijd vervangen door moderne synthetische vezels. Tekeningen voor de ruimte - tot en met 1 maart 2020.

https://www.krollermuller.nlSirenen

Gemeentemuseum – Den Haag

In multimediale werken verkent Emma Talbot (1969) het menselijke bestaan als een droomachtige, soms beklemmende ervaring tussen bewust- en onderbewustzijn, het alledaagse en het mythische. Poëtische teksten, lichte materialen, vloeiende lijnen en decoratieve patronen zijn kenmerkend voor haar werk. Dit is de eerste museale solotentoonstelling van Emma buiten haar thuisland het Verenigd Koninkrijk. Van tekeningen en sculptuur tot textiel en geluid: in vele gedaanten trekken de vrouwfiguren van Emma Talbot aan de toeschouwer voorbij. Sirenen uit de diepte - vanaf 26 oktober 2019 t/m 16 februari 2020.

https://www.gem-online.nlGekkenwerk!

Stedelijk Museum – Schiedam

Een eeuw geleden ontdekten kunstenaars de magie van het maken van collages. Deze overzichtstentoonstelling toont het werk van vooral Belgische kunstenaars. Humor, inventiviteit en het maakproces zijn doorslaggevend voor de aankoop van deze kunstvorm. En dat is goed te zien. Bijvoorbeeld bij Marcel-Louis Baugniet, een belangrijke Belgische collagekunstenaar. Hij plaatste het hoofd van Salvador Dalí met de omhoog gekrulde snor en priemende ogen bovenop het lijf van een vogeltje. Magische collages - tot en met 5 januari 2020.

https://www.stedelijkmuseumschiedam.nlWerkelijkheid

Gorcums Museum – Gorcum

Alsof je ze zo aan kunt raken: alledaagse objecten, bloemen, maar ook portretten van dieren en mensen, geschilderd in een (hyper)realistische stijl. Laat je in de luren leggen op een bescheiden maar boeiende expositie. Is het de werkelijkheid zelf of de werkelijkheid van de maker die je ziet? Realistische schilderijen, tekeningen en enkele keramische objecten van hedendaagse, Nederlandse kunstenaars. Bedrieglijk echt – t/m 16 februari 2020.

https://www.gorcumsmuseum.nlWerelds

Restaurant DoDo - Rotterdam

Midden in het centrum van Rotterdam vind je het nieuwe restaurant DoDo. Een plek waar je kunt genieten van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Vroege vogels schuiven in de ochtend aan voor een kop koffie en een uitgebreid ontbijtplateau in de Bohemian Havanaruimte, terwijl families ‘s avonds urenlang tafelen in de klassieke jazzkamer. Vrienden nippen van een signature cocktail aan de Roaring 20’s cocktailbar en koppels gaan een romantische avond tegemoet in de vintage loveseats.

https://www.dodocafe.nlFestival!

Bluesroute – Helmond

Drie dagen lang (vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober) staat het centrum van Helmond in het teken van de blues. Op vijftien podia zullen diverse bands uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Verenigde Staten en België hun opwachting maken, waaronder vele blues-award-winnaars. Zowel nieuw talent (o.a. Meryn Bevelander Band, The Cards) als legendarische acts (o.a. Flavium, Juke Joints, Ben Poole) mogen zich tot de grootste line up ooit van dit festival rekenen.

http://www.bluesroutehelmond.nl