Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Het Meisje van Da VinciTeylers Museum - HaarlemEr is veel te doen rondom de grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci in het Haarlemse Teylers. Het museum dat – wereldwijd – de aftrap geeft voor het Da Vinci Jaar, t...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Het Meisje van Da Vinci

Teylers Museum - Haarlem

Er is veel te doen rondom de grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci in het Haarlemse Teylers. Het museum dat – wereldwijd – de aftrap geeft voor het Da Vinci Jaar, ter ere van zijn 500ste sterfjaar – is terecht trots op nooit eerder getoond werk. Topstuk is de studie van een prachtig meisje dat als een ware Mona Lisa, mysterieus en levensecht naar haar aanschouwers kijkt. Het is vooral de echtheid in Leonardo’s portretten die anno nu nog altijd pijnlijk ontroert.

Info: Teylers MuseumDineren aan de gracht

Museum van Loon – Amsterdam

In het souterrain (recentelijk geheel in eind negentiende eeuwse glorie hersteld) krijg je inzicht in alles wat voorafging aan grote diners en ontvangsten bij de familie van Loon. Het grootste servies ooit door een particulier besteld (Jonkheer Willem van Loon in 1824) en ander tafelgoed is nu eenmalig te zien voor publiek. Bij deze tentoonstelling verschijnt ook een bijzonder boek over vier eeuwen ‘dineren aan de gracht’ met originele familierecepten bewerkt door Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Info: Museum van LoonDesigned by Nature

Zilvermuseum – Schoonhoven

Voor goud- en zilversmeden is flora en fauna al eeuwenlang een bron van inspiratie. Ze omhullen de natuur met goud en zilver. Hoe zou het zijn als je deze dieren, bloemen en planten weer terug zou plaatsen in de natuur? Zie het zelf in Schoonhoven.

Info: Zilver MuseumDe kelders van Soestdijk

Paleis Soestdijk – Baarn

Deze familietentoonstelling laat zien waar ons kleine landje zo groot in is: Watermanagement, Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen. Deze thema’s worden verrassend belicht in de kelders van Paleis Soestdijk die nooit eerder voor publiek toegankelijk waren.

Info: Paleis Soestdijk1001 sterke vrouwen

Amsterdam Museum – Amsterdam

Over de eerste vrouwelijke piloten, onder wie Beatrix de Rijk en talloze bekende en minder bekende sterke vrouwen uit de twintigste eeuw die zich ontworstelden aan het keurslijf van hun tijd.

Info: Amsterdam MuseumKunstbeurs NULLLLL

Prodentfabriek – Amersfoort

Drie dagen lang genieten van inspirerende kunst in een inspirerende ruimte. Je krijgt in de oude Prodentfabriek niet alleen werk te zien, maar ook de kunstenaars zelf. Er zijn ook lezingen en mini-workshops.

Info: Kunstbeurs NULLLLLSOJA in de hoofdrol

Restaurant Taiko - Amsterdam

Elk jaar kiest chef-kok Schilo van Coevorden voor een nieuw ingrediënt voor zijn restaurant TAIKO. Dit jaar staat soja in de hoofdrol. Nouveau mocht alvast voorproeven, en wist niet dat soja zó tongprikkelend kon zijn. En zo veel verschijningsvormen heeft. En het goede nieuws: iedereen kan nu naar het Conservatorium Hotel in Amsterdam voor deze culinaire experience.

Info: Restaurant Taiko