Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Nouveau op Schiedam

Stedelijk Museum – Schiedam

NOUVEAU is de trotse partner van het Stedelijk Museum Schiedam en de tentoonstelling Modest Fashion. Kunst en mode vloeien samen op Modest Fashion, waar alle vormen van bescheiden of bedekt gekleed gaan, worden belicht. Schiedam won de prijs voor het meest publieksvriendelijke museum. Ze betrekken bezoekers dan ook mooi bij hun kunst. Nu hangen Nouveau medewerkers Claudia en Babs er tussen andere bezoekers. Wat vinden zij van Modest Fashion en bijvoorbeeld Chanel en Dior? Modest Fashion – nu te zien!

Info: www.stedelijkmuseumschiedam.nlDe Leerling

Mauritshuis – Den Haag

In het Rembrandt jaar een grote overzichtstentoonstelling van één van Rembrandts meest veelzijdige leerlingen: Nicolaes Maes (1634-1693). Ruim 30 schilderijen tonen aan dat Maes verschillende fasen in zijn kunstenaarschap had: hij blonk in zijn lange carrière uit in historiestukken, genrestukken en elegante portretten. Die originele en vernieuwende genrestukken, veelal van vrouwen die verdiept zijn in huiselijke taken, maakten hem tot één van de meest geliefde meesters uit de Hollandse 17de–eeuwse schilderkunst. Nicolaes Maes. Rembrandts veelzijdige leerling – vanaf 17 oktober.

Info: www.mauritshuis.nlEet smakelijk

Museum Jan van der Togt – Amstelveen

Hyperrealistische schilderijen van extreem uitvergrote etenswaren als een gebakken ei of een knapperig broodje gezond van kunstenaar Tjalf Sparnaay. De werken springen van het doek en verbazen door de extreme precisie en vakmanschap. Hij toont ook nieuwe fotowerken die - na vertoning in New York in 2017 bij Bernarducci Meisel Gallery - nu voor het eerst in Nederland te zien zijn. De tentoonstelling geeft een breed overzicht van het verrassende oeuvre van Tjalf Sparnaay, dat zich kenmerkt door zijn oorspronkelijke manier van kijken naar alledaagse dingen. Delicious Paintings van Tjalf Sparnaay – vanaf 17 oktober.

Info: www.jvdtogt.nlTolerantie

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen – Sittard

Overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is. Zijn poëtische sculpturen, installaties, tekeningen en performances staan in het teken van herinnering en het begrip van tolerantie. Sassoon Semah onderzoekt de relatie van de Ander tot het subject. Hij vergelijkt hiertoe de denkmodellen van het jodendom - een cultuur van het woord - met die van het christendom, een cultuur van het beeld. Hij stelt zich ten doel een ‘typografie van de tolerantie’ te ontwikkelen: een open, geen harmonie nastrevende structuur die ruimte laat voor de eigenheid van de Ander. Joseph Sassoon Semah Being Touched by an Angel Just Before Birth – vanaf 20 oktober.

Info: www.dedomijnen.nlZilverpoets

Nederlands Zilver Museum – Schoonhoven

Dit weekend een unieke zilverbeurs waar antiquairs, zilversmeden en bezoekers samenkomen. Verspreid over verschillende expositieruimtes zijn allerlei stands te vinden van ‘zilver’exposanten. Het traditionele ambacht van zilversmid staat opnieuw in de belangstelling doordat zilverwerk steeds vaker een rol in interieurs speelt. Daarom bundelt een groep antiquairs en zilversmeden uit Nederland en België in samenwerking met het Zilvermuseum haar krachten met deze beurs waar alles draait om zilver, zilver en nog eens zilver. Zilver uit vroegere tijden, maar ook werk van hedendaagse meesters.Zilverbeurs – 19 en 20 oktober 2019.

Info: www.zilverbeurs.nlVan het dak af

Restaurant Juniper & Kin – Amsterdam

De prachtige ingrediënten waarmee bij het fonkelnieuwe The Kitchen Bar van Juniper & Kin gekookt wordt, komen letterlijk van het dak af. Daar zit namelijk de eigen kas, een verdieping lager, op 78 meter hoogte, schuif je aan voor culinair op zijn puurst. Alle gerechten worden tot maximaal 41 graden verwarmd om snaak en vitamines te behouden. En dat proef je, met heel Amsterdam aan je voeten.

Info: www.juniperandkin.nlEn ook nog:

in Amsterdam

Sjaak Hullekes, ontwerper achter de Songfestival outfit van Duncan Lawrence heeft deze week een speciale pop-up winkel in de Negen Straatjes in Amsterdam, met het accent op circulaire mode.

Info: www.reshare.nl