Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Spirituele reisMuseum Volkenkunde – LeidenIedereen streeft naar geluk en gezondheid. De manier waarop we dat bereiken, verschilt. In deze tentoonstelling gaat het over genezingstradities wereldwijd. Aan bod komt een sc...

Happy Weekend

Met een lang Hemelvaartweekend in het vooruitzicht tippen wij deze culturele uitstapjes

Hyperrealisme Sculptuur

Hoe kijken we eigenlijk naar onszelf? De Kunsthal brengt een hyperrealistische expositie die aanzet tot zelfreflectie. Met een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Sinds de jaren 1960 en 1970 houden kunstenaars zich vanuit verschillende invalshoeken bezig met een vorm van figuratieve kunst waarbij de menselijke figuur zo levendig en levensecht mogelijk wordt verbeeld. Het oog in oog staan met deze beelden prikkelt de reactie van bezoekers en roept vragen op over onze selfie-verslaving.

Info: Kunsthal

Rendez-vous met Frans Hals. Een opwindende tentoonstelling waarvoor kenners en hedendaagse kunstenaars zich hebben laten inspireren door ‘huismeester’ Frans Hals. Originele en imaginaire schilderijen van Frans Hals op de twee locaties van het vernieuwde museum dat samengaat met de Haarlemse Hallen.

Info: Frans Hals Museum

Shilpa Gupta

Laatste kans! Nog twee weken de tijd om het werk van de multidisciplinaire Indiase kunstenaar Shilpa Gupta te zien. Het begrip ‘grens’ is in haar kunst zeer rekbaar. Haar thuisland India, de globalisering die het land vanaf de jaren negentig sterk heeft beïnvloed en de sociale en politieke vraagstukken die daaruit voort zijn gekomen, vormen het uitgangspunt voor haar werk. We bakenen landsgrenzen steeds harder af, Gupta stelt vragen bij onze kunstmatig geconstrueerde staatsgrenzen, die vaak jonger zijn dan de culturen die zich erin bewegen. Must see!

Info: Museum Voorlinden

Vanaf zaterdag belooft het mooier weer te worden, denk dan bijvoorbeeld aan een stadswandeling.

Wandel langs de rivier het Spaarne, ontdek leuke straatjes en pleintjes en treed in de voetsporen van grootheden als Frans Hals..

Info: Gilde Haarlem

​Kampen was in de 16de eeuw een van de machtigste steden van Europa. Wandel langs de drie authentieke stadspoorten, de meer dan 500 monumentale panden en vele kerken. Adem eens goed in als je langs de Olifant loopt: in deze eeuwenoude sigarenfabriek ruik je nog steeds tabak en cederhout. Strijk vervolgens neer op een bankje langs de IJssel en bewonder alle langsvarende schepen.

Info: Stad Kampen

De stad Leeuwarden leren kennen aan de hand van poëzie van tientallen bekende Nederlandse dichters. Loop langs de 48 stenen tellende Poëzieroute door Leeuwarden en verken de straatjes, parken en singels al mijmerend. W.F. Hermans, Gerard Reve, Piet Paaltjens en Ida Gerhardt: allemaal geven ze je iets mee tijdens je tocht door de Friese hoofdstad.

Info: Poëzieroute

Deze magische wandeling in de schemering leid je door de Utrechtse binnenstad aan de hand van prachtig verlichte monumenten en pleinen. Bij de Janskerk begint er opeens een sprookjesachtig klokkenspel te spelen, de tunnel onder de Ganzenmarkt lijkt wel een reis door de tijd en naar het lichtspel bij de klokken in de Domtoren kun je wel uren kijken.

Info: Trajectum Lumen