Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gratis genieten van het strijkersfestival!

Sinfonietta String Festival Zeeland gaat online. Perfect voor de zondag: een strijkersfestival met een indrukwekkende line-up. Op zondag 6 juni 2021 brengen Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal het gratis Sinfonietta String Festival Zeeland Onlin...

Gratis genieten van het strijkersfestival!

Sinfonietta String Festival Zeeland gaat online.

Perfect voor de zondag: een strijkersfestival met een indrukwekkende line-up. Op zondag 6 juni 2021 brengen Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal het gratis Sinfonietta String Festival Zeeland Online. Met twee exclusieve concerten én de première van een nieuwe muziekfilm. De presentatie van het festival is in handen van Jet Berkhout.

Het jaarlijkse strijkersfestival vindt normaal gesproken eind mei plaats in Veere en Middelburg en biedt een weekend vol strijkersmuziek. Amsterdam Sinfonietta toont zich in al zijn facetten – van kamermuziek tot volledige orkestbezetting en met solisten van wereldklasse – en laat zowel bekende meesterwerken als nieuw en weinig gespeeld strijkersrepertoire horen.

Voor de online editie van dit jaar zijn twee concerten exclusief samengesteld voor het Zeeuwse festival. Ze worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg met als soliste de pianiste Tamara Stefanovich en met gastconcertmeester Daniel Bard.

Spectaculair slotconcert

Het festival opent met een kamermuziekconcert vanuit de Zeeuwse Concertzaal, dat in het teken staat van Gustav Mahler. In de middag volgt de première van een nieuwe muziekfilm. Filmmakers Maarten Corbijn en Georgios Rietveld maken speciaal voor het strijkersfestival een film van Piazzolla's ‘Vier Seizoenen van Buenos Aires’, met de Argentijnse tango én het Zeeuwse landschap in de hoofdrol.

Het festival sluit af met een concert in de Grote Kerk Veere. Lichtprojecties worden speciaal gemaakt bij de zelden uitgevoerde werken van Busoni, Beethoven en Wagemans. Het slotconcert wordt een audiovisueel spektakel, ondersteund door projecties van lichtdesignerscollectief Blauwe Uur.

Sinfonietta String Festival Zeeland, zondag 6 juni11.00 uur – Mahlerfeest (vanuit de Zeeuwse Concertzaal)

Amsterdam Sinfonietta Solisten & Tamara Stefanovich, piano

G. Mahler, Pianokwartet

A. Schnittke, Pianokwartet

R. Strauss, Metamorfosen voor strijkseptet

15.00 uur – Muziekfilm

Nieuwe Muziekfilm door Georgios Rietveld en Maarten Corbijn

20.00 uur – Piano piano (vanuit de Grote Kerk Veere)

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Daniel Bard & Tamara Stefanovich, piano

F. Busoni, Pianoconcert, K. 80

P.J. Wagemans, Drie Vlinderdansen voor piano en strijkorkest

L. van Beethoven,Cavatina en Grosse Fuge (op. 133) uit strijkkwartet nr. 13Het festival is gratis te bekijken op de websites van de Grote Kerk Veere en Amsterdam Sinfonietta, het YouTube kanaal van Amsterdam Sinfonietta en de Facebook-kanalen van Amsterdam Sinfonietta, de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal. Nadat het festival in première is gegaan, is het terug te zien op de bovengenoemde kanalen. Het volledige programma is te vinden op de website van de Grote Kerk Veere.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in