Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Geweldig nieuw bordspel: Art Collector!

Op jacht naar de beste kunstverzameling. Bordspellen zijn mateloos populair als tegenwicht voor alle schermen. Met Art Collector is er een geweldig nieuw spel bijgekomen. In het spel stap je in de voetsporen van Helene Kröller-Müller en maak je jacht op de beste kunstverzameling. Helene Kröller-M...

Geweldig nieuw bordspel: Art Collector!

Op jacht naar de beste kunstverzameling.

Bordspellen zijn mateloos populair als tegenwicht voor alle schermen. Met Art Collector is er een geweldig nieuw spel bijgekomen. In het spel stap je in de voetsporen van Helene Kröller-Müller en maak je jacht op de beste kunstverzameling.

Helene Kröller-Müller (1869-1939) was een van de van de eerste vrouwen in Europa die een grote kunstcollectie bij elkaar bracht. De verzameling is nog altijd te zien in het Kröller-Müller museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Het idee voor Art Collector is gebaseerd op Kröller-Müllers serious game Verzamelen als Helene, onderdeel van een lespakket voor middelbare scholieren. Dit online spel uit 2005 was toe aan een update. Toen het museum samen met de doelgroep nieuwe plannen maakte, kwam de vraag: ‘Kan het niet een écht spel zijn?’ En ja, dat kon: Nederlandse spellenmaker 999 besloot samen met het museum het spel te ontwikkelen.

Het resultaat mag er zijn. Art Collector is een toegankelijk kunstspel voor alle leeftijden. Het neemt je mee terug in de geschiedenis en brengt kunst naar de keuken- of campingtafel, op een onverwacht speelse manier. Tekenaar Erik Varekamp verzorgde de illustraties.

Art Collector is voor € 19,95 te koop. In de museumwinkel van het Kröller-Müller Museum is het spel tot en met 31 december 2019 voor de speciale prijs van €10,00 te koop. In de webshop van het museum kost het spel € 19,95, maar worden tot 31 december 2019 geen verzendkosten in rekening gebracht.

Foto's (c) Kröller-Müller Museum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in