• Cultuur

Filmtip van deze week: The Leisure Seeker

Filmtip van deze week: The Leisure Seeker

Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in deze tragikomedie over een echtpaar dat samen nog één keer een avontuur beleeft in hun camper, ver weg van zorgen en doktoren. Bekijk alvast een voorproefje!

Het verhaal gaat over Ella en John, die samen een prachtig leven hebben gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur en vluchten weg in hun camper, The Leisure Seeker. Ze vluchten voor de bemoeienissen van hun volwassen kinderen en hun dokters.

John verliest langzaamaan zijn herinneringen, maar blijft sterk, Ella is zwak maar maar probeert hem te herinneren aan het leven dat ze samen hadden. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Vinden ze onderweg hun liefde voor het leven en elkaar terug?Naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

Andere releases deze week

  • Billy (komedie) Buikspreker Gerard vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze behoren tot de absolute top van het vaderlandse cabaret maar achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy. Billy bepaalt Gerards leven zowel op het toneel als buiten het theater. Het verrassende regiedebuut van Theo Maassen.
  • Tamara (drama/romantiek) Theo is een veel onderscheiden, prominent en buitengewoon advocaat. Hij is vier jaar getrouwd en heeft twee kinderen. Maar op een dag neemt hij de beslissing om zijn geheim te openbaren: hij verandert zijn lichaam en wordt een vrouw.
  • Bar Bahar (drama) Drie Palestijnse vrouwen wonen in een appartement in Tel Aviv. Daar proberen ze, met moeite, een balans te vinden tussen traditionele en moderne cultuur. 
  • You were never really here (thriller) Oorlogsveteraan en huurmoordenaar Joe, gespeeld door Joaquin Phoenix, krijgt de opdracht om de dochter van een vooraanstaand politicus te bevrijden. Een vermist tienermeisje. Een brute en getormenteerde agent op een reddingsmissie. Corruptie en wraak zorgen voor een storm van geweld dat hem zal doen ontwaken.