Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Filmtip: The Worst Person in the World

Heb je deze potentiële klassieker al gezien? Een Noors-Deens-Frans-Zweedse romcom met zwarte humor die twee Oscarnominaties krijgt? Dan heeft een film buzz. En in het geval van The Worst Person in the World is dat terecht, de film scoort ronkende recensies. Waar gaat het over?   In The Worst Pers...

Filmtip: The Worst Person in the World

Heb je deze potentiële klassieker al gezien?

Een Noors-Deens-Frans-Zweedse romcom met zwarte humor die twee Oscarnominaties krijgt? Dan heeft een film buzz. En in het geval van The Worst Person in the World is dat terecht, de film scoort ronkende recensies.

Waar gaat het over?  

In The Worst Person in the World word je in 12 hoofdstukken meegenomen worden in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve, ze won in Cannes de Gouden Palm voor Beste Actrice voor de rol) die lijdt aan een modern probleem: keuzestress.

Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel.

Toch vraagt Julie zich, als rechtgeaarde millennial, af of dit alles is wat het leven te bieden heeft en of ze niet iets beters kan krijgen. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit ze het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.

Waarom je 'm zou moeten zien

The Worst Person in the World is een portret van een besluiteloze fladderaar dat luchtig begint en vervolgens steeds meer lagen krijgt. Welke momenten zijn nu echt beslissend in je leven?

Kun je ze zien aankomen of kom je er later pas achter? En moet je eigenlijk wel kiezen of kun je ook gewoon maar wat aanrommelen? Er is geen cliché te bekennen, de film is ontroerend en eerlijk en schetst briljant hoe verwarrend het leven tegenwoordig is, voor elke generatie.

The Worst Person in the World draait vanaf vandaag in de bioscopen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in