Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Filmtip: Charlotte Gainsbourg in Les passagers de la nuit

Franse melancholie en het feestje van de herkenning. Weemoed, onrust, ouder worden – het komt allemaal samen in Les passagers de la nuit, een mooie Franse film die momenteel in de filmhuizen en bioscopen draait. In Les passagers de la nuit beleef je het Parijs van de jaren tachtig samen met Charl...

Filmtip: Charlotte Gainsbourg in Les passagers de la nuit

Franse melancholie en het feestje van de herkenning.

Weemoed, onrust, ouder worden – het komt allemaal samen in Les passagers de la nuit, een mooie Franse film die momenteel in de filmhuizen en bioscopen draait.

In Les passagers de la nuit beleef je het Parijs van de jaren tachtig samen met Charlotte Gainsbourg als Elisabeth, die na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven moet vinden. Tegelijkertijd begint in Frankrijk een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk met de verkiezing van Mitterrand als president.

Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze de rondzwervende Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten vinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in