Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Filmsetfoto's van Bob Bronshoff te zien in Eye Filmmuseum

Must-see voor liefhebbers van de Nederlandse film.  Fotograaf Bob Bronshoff is een fenomeen in de Nederlandse film-, theater- en muziekwereld, vanwege de prachtige portretten en foto's die hij maakt. Voor zijn werk fotografeert hij al meer dan 25 jaar op filmsets. Een selectie van zijn setfoto’s ...

Filmsetfoto's van Bob Bronshoff te zien in Eye Filmmuseum

Must-see voor liefhebbers van de Nederlandse film. 

Fotograaf Bob Bronshoff is een fenomeen in de Nederlandse film-, theater- en muziekwereld, vanwege de prachtige portretten en foto's die hij maakt.

Voor zijn werk fotografeert hij al meer dan 25 jaar op filmsets. Een selectie van zijn setfoto’s is te zien in een presentatie in Eye Filmmuseum in Amsterdam, van 23 augustus tot en met 11 september, samen met een korte documentaire en exemplaren van Skrien en de Filmkrant, de tijdschriften waarin de foto's zijn gepubliceerd.

Voor de eerste aflevering ging hij in Limburg naar de set van de televisieserie De Partizanen van Theu Boermans. Na het verscheiden van Skrien, in 2009, werd de rubriek geadopteerd door de Filmkrant, onder een andere naam: ‘Actie!’. Inmiddels bezocht Bronshoff al meer dan 250 sets van Nederlandse speelfilms, studentenfilms, documentaires, kunstprojecten en series, van wereldvermaarde regisseurs én aankomende talenten.

Op de wand bij Cinema 1 in Eye is een grote selectie foto’s te zien, onder andere van de sets van Borgman, Filmpje!, Flodder, Ja zuster Nee zuster, Karakter, Minoes, Prins, Suzy Q, Unter den Palmen en Wolf, samen met een korte documentaire van Annabel Essink en Freek Zonderland die Bronshoff op de set volgen, en exemplaren van Skrien en de Filmkrant, met teksten van Jan Pieter Ekker. De setfoto’s worden opgenomen in de collectie van Eye.

Finissage

Op zondagavond 11 september vanaf 20:30 vindt in Eye de finissage van de presentatie plaats. De avond bestaat uit een interview met Bob Bronshoff aan de hand van een selectie van zijn foto's, columns van Hans Aarsman en Peter Delpeut, een filmquiz onder leiding van regisseur Martin Koolhoven en filmprogrammeur Ronald Simons, en een optreden van een gelegenheidsband onder leiding van Jelle Broek, de gitarist van De Dijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in