Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fidel Castro overleden

Fidel Castro, oud-president van Cuba, is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Cubaanse staatstelevisie. Castro was minister-president van Cuba van 1959 tot 1976 en aansluitend president van 1976 tot 2008. Slechte gezondheidCastro werd acht jaar geleden als president opgevolgd doo...

Fidel Castro overleden

Fidel Castro, oud-president van Cuba, is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Cubaanse staatstelevisie.

Castro was minister-president van Cuba van 1959 tot 1976 en aansluitend president van 1976 tot 2008.

Slechte gezondheid

Castro werd acht jaar geleden als president opgevolgd door zijn broer Raúl, het oud-staatshoofd kwakkelde al jaren met zijn gezondheid. Hij was verantwoordelijk voor het communistische Cuba. De leider voerde socialistische hervormingen door, zoals gratis gezondheidszorg en educatie voor alle bewoners, en liet industrie en bedrijven nationaliseren.

Che Guevara

Door de staatsgreep van de rechtse generaal Fulgencio Batista in 1952 belandde Castro in de politiek. Hij sloot zich aan bij een gewapende groepering die zich verzette tegen Batista, die met de Verenigde Staten samenwerkte.

Castro presenteerde zich na de verovering van Havana in 1959 aanvankelijk als democraat. Maar executies van Batista-getrouwen, waarbij ook Che Guevara betrokken was, en de onteigening van bedrijven en banken, schaadden zijn reputatie. Onder Castro's leiding werd Cuba omgevormd tot een communistische staat.

Bron: nu.nl

Bron beeld: Hollandse Hoogte