Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fashion provocateur Juergen Teller exposeert in Parijs

Onopgesmukte portretten, cultstatus en een kribbig model (zijn moeder): fashion provocateur Juergen Teller exposeert in Parijs.

charlotte rampling

Je kent fotograaf Juergen Teller van zijn onopgesmukte portretten van beroemdheden en zijn provocerende modefoto's. En van zijn meest veeleisende model: zijn moeder: "Ze is extreem ongeduldig, wil niet langer dan een minuut stilstaan en wil precies weten wat ik aan het doen bent."

Juergen Teller

Maar toch: als je Victoria Beckham in een shoppingbag kan laten verdwijnen waarop het logo amper zichtbaar is en dan toch een hit van de campagne kan maken, dan kun je wel wat (en heb je humor en dat geldt ook voor Vic). Mocht je in december in Parijs zijn dan is de expositie die aan zijn werk gewijd is echt de moeite waard.

Zelfportret Juergen Teller Parijs 2017

In een directe en realistische eigen stijl viert de kunstenaar - hier luisterrijk met ballonnen - de waarde van het leven, terwijl hij de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan ​​erkent. "Ik heb niets met de beelden in Elle, Vogue of Harper's Bazaar," zegt hij. "Niemand ter wereld ziet er zo uit."

Juergen Teller

Dus als hij een commerciële opdracht aanneemt, fotografeert hij bijvoorbeeld Charlotte Rampling in een tikje vervallen slaapkamer met een jonge lover of bevangen door ennui. Het is allemaal net even iets spannender als het gemiddelde perfecte plaatje.

Juergen Teller Bruiloftsontbijt, Auguri Napoli 2021

Dat zie je ook in de tentoonstelling i need to live door middel van foto's van verschillende afmetingen, met of zonder lijst, en zonder enige chronologie (het blijft wél Teller), maar ook met video's en installaties.

Cultuur
  • Juergen Teller