Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Exposities over Strandbeesten, Frans licht en Job, Joris & Marieke

Een selectie uit de leukste tentoonstellingen van nu! Voor de liefhebbers van kunst en tentoonstellingen om even heerlijk in te verdwijnen: drie exposities waar je nu heen kunt, geselecteerd door de redactie!  Theo Jansen – Strandbeesten, de nieuwe generatie Indrukwekkende geraamtes, zelfstandig ...

Exposities over Strandbeesten, Frans licht en Job, Joris & Marieke

Een selectie uit de leukste tentoonstellingen van nu!

Voor de liefhebbers van kunst en tentoonstellingen om even heerlijk in te verdwijnen: drie exposities waar je nu heen kunt, geselecteerd door de redactie! 

Theo Jansen – Strandbeesten, de nieuwe generatie

Indrukwekkende geraamtes, zelfstandig bewegend in de wind: de strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen (1948) wandelen regelmatig langs de Haagse kustlijn. Ze zijn bovendien in de hele wereld getoond. Naast de Animaris Omnia die sinds 2018 in de Tuinzaal van het Kunstmuseum is te zien, zijn nu zowel in de Projectenzaal als buiten langs de vijverrand diverse strandbeesten te bewonderen.

Jansen: “Sinds 1990 houd ik me bezig met het maken van nieuwe vormen van leven. Het oermateriaal is geen eiwit, zoals in de bestaande natuur, maar elektriciteitsbuis. Mijn strandbeesten halen energie uit de wind en hoeven dus niet te eten. In de loop der tijd heeft zich een evolutie voltrokken die zichtbaar is in de opeenvolgende generaties. In de presentatie van het Kunstmuseum wordt dat duidelijk zichtbaar.”

Kunstmuseum Den Haag tot en met 3 juli 2022

À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet

Velden met klaprozen, lieflijke kusten en bloeiende boomgaarden. Tot en met 17 juli 2022 toont het Fries Museum in Leeuwarden ruim 90 schilderijen en tekeningen uit de topcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Dwaal door de prachtige landschappen van onder andere Cézanne, Monet, Pissarro, Gauguin, Maris, Van Gogh en Sisley.

In ‘À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet’ wordt een reis gemaakt langs de artistieke ontwikkeling van de ‘Franse blik’ op het landschap – van de school van Barbizon tot het (post)impressionisme. Publiekslievelingen en onontdekte schatten tonen de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst.

Fries Museum, tot en met 17 juki 2022

Job, Joris & Marieke A Triple Life

Kunsthal Rotterdam presenteert ‘Job, Joris & Marieke. A Triple Life’. Nooit eerder is er een tentoonstelling gerealiseerd over Nederlands bekendste talenten op het gebied van animatie. De creatieve studio Job, Joris & Marieke, opgericht in 2007, heeft al vele prijzen in de wacht gesleept...

... waaronder een International Emmy Award voor ‘Kop Op’ en een Oscarnominatie voor ‘A Single Life’. Hun werk kan worden omschreven als poëtisch, schattig, grappig en soms verontrustend. Met hun korte animatiefilms, opdrachtwerk en videoclips – waaronder Gers Pardoel’s ‘Ik neem je mee’, een van de populairste Nederlandse YouTube muziekvideo’s ooit, heeft de studio zich internationaal op de kaart weten te zetten.

Voor de Kunsthal reden genoeg het werk van het drietal (aan zelfsport geen gebrek!) te vieren met de tentoonstelling A Triple Life, waarin hun animaties verder reiken dan een scherm.

Kunsthal Rotterdam, te zien tot en met 8 mei 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in