Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Expositie: hoe 'thuis' de afgelopen jaren een nieuwe betekenis kreeg

We kunnen weer overal heen, maar toch blijft thuis heel belangrijk. Fotomusem aan het Vrijthof in Maastricht presenteert tot en met 29 januari 2023 de tentoonstelling BACK HOME. Het museum toont nieuw werk van acht professionele fotografen die genomineerd zijn voor de Somfy Photography Award 2022...

Expositie: hoe 'thuis' de afgelopen jaren een nieuwe betekenis kreeg

We kunnen weer overal heen, maar toch blijft thuis heel belangrijk.

Fotomusem aan het Vrijthof in Maastricht presenteert tot en met 29 januari 2023 de tentoonstelling BACK HOME. Het museum toont nieuw werk van acht professionele fotografen die genomineerd zijn voor de Somfy Photography Award 2022. Bij de opening van de groepstentoonstelling worden de twee winnaars van de Europese fotografiewedstrijd bekendgemaakt.

(c) Bas Losekoot - The Loop

Tot de fotografen behoren Jérémy De Backer (FR), Popel Coumou (NL), Nathalie Daoust (CAN), Chantal Heijnen (NL), Viktor Hübner (DE), Bas Losekoot (NL), Petra Noordkamp (NL) en Fab Rideti (FR). De finalisten hebben het actuele thema BACK HOME gevisualiseerd in een individuele fotoserie en krijgen elk een eigen ruimte in het museum tot hun beschikking om de serie te presenteren.

(c) Popel Coumou - 159 Untiteld

Door de wereldwijde pandemie in 2020 en 2021 was iedereen noodgedwongen gefocust op 'thuis'. Ineens werd hier meer tijd dan ooit doorgebracht. Slapen, eten, werken, vrijetijdsbestedingen en zelfs vakanties. Een periode van volledige afhankelijkheid van 'thuis' is gelukkig tot een einde gekomen en is de samenleving langzaam teruggekeerd naar het 'normale' leven.

(c) Victor Hübner - Nicolai near Musvaer

Iedereen heeft die periode op zijn eigen manier beleefd en doorstaan. Maar wat betekent het voor ons om 'thuis' te zijn, hoe herinneren we ons dat later? Of om geen huis te hebben dat veiligheid biedt. Hoe ervaren mensen het gevoel van 'thuis' en hoe kunnen we dat overbrengen in relatie tot ons welzijn, bescherming en comfort? Hoe voelt 'thuis', wat gebeurt daar en hoe ziet het eruit?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in