Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Expositie: 'Grootsch en meesleepend – Adel op de Haar'

Alles over tradities en privileges uit een andere tijd. Kasteel de Haar staat op dit moment helemaal in het teken van het grootse en meeslepende leven van de adel en de buitengewone levens, tradities en privileges waar wij ons, in de tegenwoordige tijd, haast niets meer bij voor kunnen stellen. H...

Expositie: 'Grootsch en meesleepend – Adel op de Haar'

Alles over tradities en privileges uit een andere tijd.

Kasteel de Haar staat op dit moment helemaal in het teken van het grootse en meeslepende leven van de adel en de buitengewone levens, tradities en privileges waar wij ons, in de tegenwoordige tijd, haast niets meer bij voor kunnen stellen.

Het kasteel bestaat al sinds 1150, de bewoners behoren al meer dan 800 jaar tot de adelstand. Dat betekende in 1300 natuurlijk wat anders dan heden ten dage. Maar er zijn zeker overeenkomsten tussen al die adellijke kasteelbewoners.

Ze leefden in ieder geval 'Grootsch en Meesleepend!' zoals de tentoonstelling vol verhalen en bijzondere objecten laat zien.

Het gaat over strategisch trouwen om (nog) rijker te worden, maar ook om zien en gezien worden om de eigen status te vergroten.

Bij deze expositie is ook een speciale rondleiding beschikbaar over het leven van het personeel op De Haar: In dienst van de adel. Die leefden vermoedelijk wat minder 'grootsch en meeslepend', maar de combinatie geeft wel een goed 'upstairs, downstairs' beeld.

'Grootsch en Meesleepend!' is te zien tot en met 2 april 2023 op Kasteel De Haar

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in