Esther Verhoef krijgt Gouden Boek

Door Ella Vermeulen
Esther Verhoef krijgt Gouden Boek

'Lieve Mama' heeft nu een gouden status. 

Lieve Mama van Esther Verhoef is bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2017 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status. Van het boek wordt een serie gemaakt, door Videoland. 

Esther kreeg de prijs vandaag in Koffietijd. "Dat maar liefst 200.000 Lieve Mama’s hun weg hebben gevonden naar de lezers, en nog veel meer mensen mijn boek hebben gelezen en ervan hebben genoten, ik kan me geen grotere eer voorstellen!" aldus Esther. "Ik wil iedereen die aan Lieve mama meegewerkt heeft, mensen van de uitgeverij en de boekhandelaren van harte bedanken voor hun inzet en vertrouwen. En met de gelijknamige serie waarvoor binnenkort de opnames starten en mooie, goed ontvangen vertalingen in Amerika, Engeland, Duitsland en binnenkort ook Zuid-Afrika, hoop ik dat Lieve mama nog een heel lang leven mag hebben."

Esther Verhoef krijgt Gouden Boek

Hoe ver ga jij om je gezin te beschermen?  Dat is de vraag waar Lieve Mama om draait. Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen..

Esther Verhoef krijgt Gouden Boek

Esther Verhoef (1968) is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland, met Lieve Mama won ze eerder de Gouden Strop. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award, De Gouden Strop en dit jaar De Gouden Vleermuis voor haar oeuvre. Lieve Mama is uitgegeven door Promotheus.

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in