Er zijn opwindende plannen rond Downton Abbey!

Downton Abbey
© Carnival Films

Julian Fellowes, de bedenker van Downton Abbey, zei het al na de tweede film: dat er een niet onaanzienlijke kans was dat er een derde zou komen, zo rond 2025.

Downton Abbey
© .

Dat lijkt de producers en de fans toch wel erg lang te duren, dus is het leuk nieuws dat de Daily Mail meldt dat er na zes seizoenen en twee films achter de schermen wordt gecast voor een zevende tv-seizoen over de familie Crawley.

Downton Abbey
© .

De serie en de films beslaan tot nu toe de periode tussen 1912 en 1928, seizoen zeven zou dus over de 1930's gaan. De kunst is om alle grote namen er weer bij te krijgen, want zonder Hugh Bonneville, Michelle Dockery en Elizabeth McGovern natuurlijk geen Crawley's.

Downton Abbey
© .

Maggie Smith is een twijfelgevalletje, omdat er al over haar exit is gespeculeerd in Downton Abbey, maar in de praktijk kan er vast wel een leuke nieuwe vileine douarière worden opgedoken om de familie scherp te houden.

Downton Abbey
© .

De 1930's vormden een turbulent decennium met een enorme recessie in de Verenigde Staten die ook de rest van de wereldeconomie raakt, de opkomst van de Sovjet-Unie en de opkomst van het fascisme (Hitler en Mussolini) in Duitsland en Italië. Maar ook: toenemende emancipatie en andere grote maatschappelijke veranderingen die het leven in een groot landhuis als Downton totaal anders maakten dan in 1912.

Downton Abbey
© .

Streven is eind 2024 het nieuwe seizoen te kunnen uitzenden, eerst op de Britse zender ITV, maar in de praktijk zal de reeks daarna ook snel elders te zien of te streamen zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in