Er is een nieuwe Downton Abbey-film in de maak!

Er is een nieuwe Downton Abbey-film in de maak!

Vileine opmerkingen van de Dowager Countess in 3-2-1…

Downton Abbey-bedenker Julian Fellowes hintte er al eerder op en heeft het nu officieel bevestigd: er komt een tweede Downton Abbey-film. Hij begint aan het script zodra hij zijn huidige HBO-project 'The Gilded Age' af heeft. De plannen zijn serieus: Lesley Nicol, die kok Mrs. Patmore speelt, verklapte dat de vaste castleden al benaderd zijn.

Hoe het verhaal verder zal gaan, is nog onbekend. Onmisbaar zijn natuurlijk de oneliners van Cousin Violet, de Dowager Countess, maar die gaf in de eerste film (die zich in 1927 afspeelde) al aan dat het niet zo goed met haar gezondheid ging, wat een potentiële cliffhanger van jewelste is.

Er is een nieuwe Downton Abbey-film in de maak!

Gezien het tijdsbeeld kan Fellowes haast niet om The Great Depression heen, een periode van wereldwijde economische malaise die in de meeste landen in 1929 begon en tot eind jaren dertig aanhield. Zoiets zou beslist ook impact hebben op een groot landhuis als Downton Abbey. Als er meer nieuws is over de tweede film, lees je het op Nouveau.

En omdat we nu eenmaal nooit genoeg zullen krijgen van Cousin Violet, nog even haar oneliner  Top 3: 

via GIPHY

Foto's (c) Carnival Productions

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in