Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een Clinton & Lewinsky-serie? Yes please!

En dit zijn de Bill & Monica in kwestie. Soms komt er een serie waar we écht watertandend naar uitkijken. American Crime Story: Impeachment is er zo een. Van de makers van de populaire serie over O.J. Simpson en gemaakt in nauwe samenwerking met Ms. Lewinsky herself. De miniserie, die er in septe...

Een Clinton & Lewinsky-serie? Yes please!

En dit zijn de Bill & Monica in kwestie.

Soms komt er een serie waar we écht watertandend naar uitkijken. American Crime Story: Impeachment is er zo een. Van de makers van de populaire serie over O.J. Simpson en gemaakt in nauwe samenwerking met Ms. Lewinsky herself.

De miniserie, die er in september aankomt en vermoedelijk al snel op Netflix te zien zal zijn (net als de andere series van maker Ryan Murphy), zou eigenlijk helemaal gebaseerd worden op een duimendik boek over de zaak Clinton en Lewinsky. Tot de makers Monica zelf tegen het lijf liepen op een Hollywoodfeestje.

Vanuit Monica's perspectief

"Toen heb ik haar gezegd: 'Eigenlijk zou alleen jij dit verhaal moeten vertellen'", aldus Murphy. "Maar zou je het niet mét mij willen produceren zodat jij er ook nog wat aan overhoudt?"

So far, so eerlijk en zo geschiedde ook: Lewinsky is als producent verbonden aan de serie en heeft akkoord gegeven op alle scripts. De makers teasen dat we moeten verwachten 'het verhaal nu vanuit het perspectief van Monica te horen'. En dat klinkt ons toch wel als muziek in de oren.

De vrouwen rondom Clinton

"De serie zoomt in op de vrouwen die verwikkeld raakten in het schandaal en de politieke oorlog die zo'n enorme schaduw heeft geworpen op het presidentschap van Clinton", aldus de zenderbaas die Impeachment straks gaat uitzenden.

Rest ons vooral de vraag: wie speelt erin mee? Nou... (SWIPE OPZIJ)

De geweldige Beanie Feldstein wordt Monica Lewinsky...

...Clive Owen stapt in de schoenen van president Clinton...

...en Edie Falco wordt de Hillary van het stel.

Is het al september?

Beeld: Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in