Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Edsilia Rombley maakt solodebuut in leeg Concertgebouw

Welkom bij de Empty  Concertgebouw Sessions! Wat te doen met een prachtige concertzaal die noodgedwongen leeg moet blijven? Het Concertgebouw lost het geestig op met lege-zaal-concerten. Vanaf vandaag presenteert het elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een...

Edsilia Rombley maakt solodebuut in leeg Concertgebouw

Welkom bij de Empty  Concertgebouw Sessions!

Wat te doen met een prachtige concertzaal die noodgedwongen leeg moet blijven? Het Concertgebouw lost het geestig op met lege-zaal-concerten. Vanaf vandaag presenteert het elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden.

Een beetje surrealistisch is dat wel. Vanuit een lege Grote Zaal, normaal goed voor 1976 bezoekers, geven musici solo een concert van ruim een kwartier. Het concert start met een persoonlijke introductie van de musicus. De richtlijnen van het RIVM worden strikt gevolgd. Er is slechts één medewerker van Het Concertgebouw aanwezig bij de opnames en op ruime afstand van de musicus. Maar in principe kun je dus met 17 miljoen Nederlanders tegelijk van meegenieten.

Waar normaal gesproken het publiek de gratis lunchconcerten kan bezoeken op dit tijdstip, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici als alternatief een digitaal concert aan. Om 12.30 uur treedt vandaag (woensdag 8 april 2020) de populaire pianiste Anna Fedorova op.

Haar opnames van de behoren met in totaal meer dan 30 miljoen views tot de meest bekeken concerten op YouTube (deze is al meer dan 25 miljoen keer bekeken). Tijdens de Empty Concertgebouw Sessions brengt ze een programma met onder andere de muziek van Chopin. Op zondag zes september opent Anna Fedorova – zomer en coronatoestanden dienende - het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert met Rachmaninoffs Vierde pianoconcert.