Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Drents Museum wint publieksprijs voor expositie Ararat

En de no 2 is ook nog te bezoeken! Het Drents Museum in Assen heeft de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022 gewonnen, met 'In de ban van de Ararat – schatten uit het oude Armenië. Dat maakte Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dinsdag bekend. De tentoonstelli...

Drents Museum wint publieksprijs voor expositie Ararat

En de no 2 is ook nog te bezoeken!

Het Drents Museum in Assen heeft de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022 gewonnen, met 'In de ban van de Ararat – schatten uit het oude Armenië. Dat maakte Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dinsdag bekend.

De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ van Drents Museum in Assen is met een ruime meerderheid van stemmen de winnaar en ontvangt € 10.000,-. Bijna 10.000 museumliefhebbers brachten hun stem uit.

Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift: “ We zijn vereerd dat bijna 10.000 museumliefhebbers bij deze vierde editie van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs hebben gestemd voor de Tentoonstelling van het Jaar. Dat ‘In de ban van de Ararat’ de overtuigende winnaar is geworden, geeft blijk van de bijzondere waardering die mensen hebben voor archeologie. Vanuit het nu oog in oog staan met een eeuwenoude cultuur met indrukwekkende objecten leidt tot nederigheid, verwondering en ontroering.”

Harry Tupan, algemeen directeur van het Drents Museum, dat wel vaker spectaculaire tentoonstellingen weet samen te stellen: “Heel bijzonder dat onze tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat’ heeft gewonnen. Het mooie van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is dat het publiek kan stemmen. Wij beschouwen onszelf als het museum voor het publiek, we stellen de ervaring van de bezoeker in het museum centraal en niet de objecten.”

'In de ban van de Ararat' is nog te zien tot 30 oktober 2022.

Runner-up is ‘Artemisia. Vrouw & Macht’, in het Rijksmuseum Twenthe, Enschede. Deze weergaloze powervrouw-tentoonstelling is wegens succes verlengd tot en met 27 maart 2023.

En op de derde plaats staat ‘Paula Rego’, te zien in het Kunstmuseum Den Haag, Den Haag. Deze tentoonstelling is jammer genoeg niet meer te zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in