Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe je mee met de Grote Amsterdam Quiz?

Tweede editie start met digitale voorronde! Trivia lovers opgelet! Ons Amsterdam en De Nieuwe Kerk Amsterdam organiseren samen met Het Parool voor de tweede keer De Grote Amsterdam Quiz. Deze zal op zaterdag 3 april beginnen met een digitale voorronde. De finale staat gepland op zaterdag 28 augus...

Doe je mee met de Grote Amsterdam Quiz?

Tweede editie start met digitale voorronde!

Trivia lovers opgelet! Ons Amsterdam en De Nieuwe Kerk Amsterdam organiseren samen met Het Parool voor de tweede keer De Grote Amsterdam Quiz.

Deze zal op zaterdag 3 april beginnen met een digitale voorronde. De finale staat gepland op zaterdag 28 augustus in De Nieuwe Kerk.

Even oefenen:

Hoe heet de smalste steeg van Amsterdam?

A. Enge Kapelsteeg

B. Karnemelksteeg

C. Trompettersteeg

D. Dollebegijnensteeg

De presentatie van de online quiz op 3 april is in handen van Koen Kleijn, hoofdredacteur Ons Amsterdam, en ‘Kwismeester’ Jasper Ordelman. De uiteindelijke winnaar van de grote finale mag zich Amsterdamkenner van het Jaar noemen en wint een reischeque ter waarde van € 1500, mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

Even oefenen:

Waar lag in de middeleeuwen het stadsdeel Bindwijk?

A. Tussen de Oude Kerk en de Oudezijds Armsteeg

B. Tussen de Grimburgwal en de Pietershal

C. Tussen het Spui en de Enge Kapelsteeg

D. Tussen de Dirk van Hasseltsteeg en de Nieuwezijds Kolk

De grote Amsterdam Quiz is de kans voor iedereen uit Amsterdam en omstreken om op een leuke manier zijn of haar kennis over de geschiedenis van de stad te testen. De digitale voorronde van de quiz vindt zoals gezegd online plaats op zaterdag 3 april om 16 uur en duurt 60 minuten. Tickets voor de voorronde zijn vanaf nu online verkrijgbaar via Nieuwe Kerk.

Even oefenen:

Wie zijn Gert Kasteel en Dolf Parker ook alweer?

A. Winnaars van de gouden medaille tandem baanfietsen op de Olympische Spelen van 1928

B. Oprichters van de Woningbouwvereniging ‘Eigen Haard’

C. Eerste homostel dat in 2001 in Amsterdam trouwde

D. Accordeon-duo ‘De Twee Zwaantjes’

Meer over De Grote Amsterdam Quiz

De digitale voorronde van de quiz op zaterdag 3 april wordt live gestreamd vanuit De Nieuwe Kerk Amsterdam.

De quiz bestaat uit 40 vragen die de hele geschiedenis van de stad beslaan, van de oudste vondsten in de bouwput van de Noord-Zuidlijn tot huldiging van Ajax op het Museumplein. De vragen zijn verrassend en divers, ze zijn makkelijk en moeilijk, ze bestrijken de hele stad van Ransdorp tot Ruigoord, van IJburg tot de Gaasp.

De Grote Amsterdam Quiz wordt georganiseerd in het kader van History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk. De tentoonstelling vertelt, als in een autobiografie, over de eeuwenlange historie van de kerk (1408), die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Nederland en de stad Amsterdam. Momenteel is de kerk gesloten voor het publiek vanwege de coronamaatregelen.

Foto's (c) Getty Images, Nieuwe Kerk Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in