Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de Queen in seizoen 5 en 6 van The Crown!

Wat een mooie en veelbelovende keuze! Niet Helen Mirren, maar Imelda Staunton (63) neemt het stokje over van Claire Foy en Olivia Colman, in de laatste twee seizoenen van The Crown. Die zullen te zien zijn in 2021 en 2022, die gaan over het leven van koningin Elizabeth als zestiger en ouder. Gezi...

Dít is de Queen in seizoen 5 en 6 van The Crown!

Wat een mooie en veelbelovende keuze!

Niet Helen Mirren, maar Imelda Staunton (63) neemt het stokje over van Claire Foy en Olivia Colman, in de laatste twee seizoenen van The Crown. Die zullen te zien zijn in 2021 en 2022, die gaan over het leven van koningin Elizabeth als zestiger en ouder.

Gezien de hoge leeftijd van de Queen (links) en het feit dat het in seizoen drie al best een beetje proppen was om alles erin te behandelen, staat er inmiddels een voorzichtige optie uit voor een zevende seizoen (#prinsandrew), ook met Imelda (rechts). Die kon in 2008 ook niet bevroeden dat ze Hare Majesteit nog eens zou spelen. 

Zij zal in ieder geval gestalte geven aan Elizabeth tijdens diens 'annus horribilis' in 1992, toen de Windsors twee scheidingen meemaakten (die van Andrew en Sarah en die van Anne en Mark Phillips), midden in alle toestanden rond Charles en Diana zaten en er ook nog eens een grote brand woedde in haar geliefde Windsor Castle.

Imelda zal eveneens de periode voor haar rekening nemen waarin Diana verongelukte, haar zus Margaret en haar moeder kort na elkaar overleden en kleinzoon William met ene Kate Middleton op de thee kwam. Ze heeft het in ieder geval helemaal in zich om hier een mooie rol van te maken. All Hail The Queen! 

Imelda – ze is getrouwd met Jim Carter, Mr. Carson in Dowton Abbey - speelde Lady Bagshaw in de Downton Abbey film en is een van de grande dames van de Britse tv en filmwereld. Ze was de Queen Mum in Cambridge Spies en kreeg een Oscar en Globe nominatie voor haar rol als Vera Drake. Bij het grote publiek is ze bekend als Dolores Umbridge in de Harry Potterfilms.   

Foto's (c) Hollandse Hoogte, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in