Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze Emmy-winnende series wil je zien

Een fijne watchlist nu de avonden weer donker worden. Het najaar komt er snel aan, en dat betekent dat je weer meer op de bank kruipt. Zoek je nog iets om te kijken in deze eerste donkere dagen van het jaar? Neem dan vooral de Emmy Awards als inspiratie en dompel je onder in deze vijf fijne serie...

Deze Emmy-winnende series wil je zien

Een fijne watchlist nu de avonden weer donker worden.

Het najaar komt er snel aan, en dat betekent dat je weer meer op de bank kruipt. Zoek je nog iets om te kijken in deze eerste donkere dagen van het jaar? Neem dan vooral de Emmy Awards als inspiratie en dompel je onder in deze vijf fijne series die je nú kunt streamen en die in de prijzen zijn gevallen.

Succession

De stinkend rijke familie Roy runt een mediaconglomeraat. De megalomane vader aan het roer (denk Rupert Murdoch) wordt zo oud dat hij eigenlijk het roer over moet geven aan een van zijn vier kinderen. Maar aan wie? Hij heeft met allemaal een moeilijke band, ze hebben allemaal zo hun zwaktes en... ze gaan net als hun vader allemaal over lijken om aan de top te komen.

Prachtig portret van een familie in weelde (de huizen en vakanties alleen al zijn om op te vreten!) en rampspoed, vol hoogverraad en intrige. O, en fantastisch geacteerd. Er zijn al drie seizoenen en de vierde is in aantocht. Te streamen op HBO Max.

The White Lotus

Van ver weg lijkt het leven in het luxe Hawaïaanse resort The White Lotus perfect. Maar zelfs de lucky gezinnen en koppels die hier inchecken, blijken zo hun problemen te hebben. Als er iemand omkomt in het hotel, lijkt iedereen verdacht. Wat is er precies gebeurd? En wat gaat er allemaal schuil achter dat picture perfect plaatje?

Een heerlijke serie vol mooie hotelkamers en Hawaïaanse vergezichten, met geweldige acteurs (vooral Jennifer Coolidge is waanzinnig, zij is nu heter dan heet) én een tweede seizoen in aantocht in een ander, ditmaal Italiaans, hotel. Wél weer met Jennifer Coolidge, hoera! Te streamen op HBO Max.

Ted Lasso

Als de Amerikaanse footballcoach Ted Lasso wordt gevraagd om in Engeland aan het werk te gaan, staat hem een enorme cultuurshock te wachten. Net als de kijkers van de serie trouwens, want Ted Lasso blijkt onder het oppervlak nóch een sportserie, nóch een serie over een keiharde Amerikaanse coach. De serie heeft een enorm hart, Britse humor en volop vrouwenpower. Een absolute aanrader dus.

Het derde en laatste seizoen komt dit najaar uit en de serie is al een paar jaar een absolute winnaar bij de Emmy's. Ook leuk: er zit een Nederlandse acteur in, die de Nederlandse voetballer Jan Maas speelt. En voor seizoen drie is ook in Nederland gefilmd. Te streamen op Apple TV+.

Euphoria

Wie zelf nog tieners thuis heeft kan er beter niet aan beginnen, want Euphoria schetst een duister plaatje van seks en drugs op high school. Maar het is een van de beste series van de laatste jaren, daar is iedereen het wel over eens. Met de fantastische Zendaya aan het roer, ongelooflijke cinematografie en vooral: verhalen die door merg en been gaan.

Er zijn al drie seizoenen, en voorlopig is de koek echt nog niet op voor deze gelauwerde serie. Te streamen op HBO Max.

Hacks

Een serie over een vrouw van 60+, hoera! Hacks draait om een komiek in Las Vegas, die al decennia hard werkt om haar carrière in leven te houden maar worstelt met de nieuwe generatie komieken, social media en een hoteleigenaar die liever een 'frissere' act op zijn podium zou zetten. Met een glansrol voor de fantastische Jean Smart, die zelf ook al decennia meedraait in Hollywood. Te streamen op HBO Max.

Kom maar op, met die donkere dagen!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: HBO Max/Apple TV+

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in