Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De zeven zondes van Anna Drijver

Gratis toptheater bij je thuis! Heb je ook wel eens het gevoel dat er binnenin jou twee personen leven die op geheel verschillende manieren reageren op de uitdagingen die op je pad komen? In het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbro...

De zeven zondes van Anna Drijver

Gratis toptheater bij je thuis!

Heb je ook wel eens het gevoel dat er binnenin jou twee personen leven die op geheel verschillende manieren reageren op de uitdagingen die op je pad komen? In het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver twee Anna’s (of twee kanten van dezelfde Anna) uit Louisiana.

Zij bezoeken zeven steden, waar zij in elke stad een hoofdzonde begaan. Onder het mom van good girls go to heaven, bad girls go everywhere ontvouwt zich een bombastisch verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven je beeldscherm in dreunt.

Kurt Weill & Bertolt Brecht

De Duitse Componist Kurt Weill (1900-1950) en Duitse schrijver Bertolt Brecht (1898-1956) vonden elkaar in hun engagement, en maakten samen vlijmscherpe maatschappijkritische opera’s als Die Dreigroschenoper en Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny.

Op 7 juni 1933 ging van het duo het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden in Parijs in première. In een proloog, zeven hoofdstukken en een epiloog zag en hoorde het publiek het verhaal van Anna I en Anna II die de wijde wereld introkken en zich schuldig maakten aan de zeven hoofdzonden.

De livestream is te zien op 18 maart 2021 om 20:00 en is gratis, wel even vooraf registreren via het Opera Forward Festival (18-21 maart).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in