Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Sissi-serie Die Kaiserin is nu te streamen

Kom maar door met al die keizerinnen-pracht! Goed nieuws voor fans van Bridgerton en The Crown: je nieuwe Netflix-obsessie is er! De Duitse serie Die Kaiserin vertelt het verhaal van de tienerjaren van Elisabeth in Beieren, Sisi of Sissi dus. Extra leuk aan de serie is dat we nu eens niet het ver...

De Sissi-serie Die Kaiserin is nu te streamen

Kom maar door met al die keizerinnen-pracht!

Goed nieuws voor fans van Bridgerton en The Crown: je nieuwe Netflix-obsessie is er! De Duitse serie Die Kaiserin vertelt het verhaal van de tienerjaren van Elisabeth in Beieren, Sisi of Sissi dus.

Extra leuk aan de serie is dat we nu eens niet het verhaal van Sissi zien toen ze al lang en breed keizerin van Oostenrijk was, maar juist van Sissi de rebelse (een thema in haar leven) tiener. En dus óók haar ontmoeting met keizer Franz Joseph en haar kennismaking met het Weense hof.

De twee trouwden toen Sissi nog maar vijftien was, en dat is ook waar de serie begint. Met een jonge keizerin die zich volop afzet tegen haar schoonmoeder. En tegen haar zwager Maxi, die de troon graag zelf wil. En Sissi erbij.

Wie kan Elisabeth vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een goede keizerin te worden?

Er komen aanvankelijk zes afleveringen van drie kwartier uit en het is nog niet bekend of er een tweede seizoen aankomt, maar met het succes van de andere royalseries van Netflix zou je haast zeggen dat dat niet uit kan blijven.

Je vindt de serie hier.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in