Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Meezing Messiah komt er weer aan!

Zing het dak van Carré eraf met andere liefhebbers. Is er iets meer aangrijpend, ontroerend en verheffend dan samen zingen? Hou je ervan, meld je dan aan voor het grootste meezingfeest van het jaar: op zondag 11 december organiseren de Nederlandse Reisopera en Koninklijk Theater Carré voor de zes...

De Meezing Messiah komt er weer aan!

Zing het dak van Carré eraf met andere liefhebbers.

Is er iets meer aangrijpend, ontroerend en verheffend dan samen zingen? Hou je ervan, meld je dan aan voor het grootste meezingfeest van het jaar: op zondag 11 december organiseren de Nederlandse Reisopera en Koninklijk Theater Carré voor de zesde keer de Meezing Messiah.

De muzikale leiding is in handen van Barnaby Smith. Je kunt komen kijken en luisteren of samen zingen met het koor Consensus Vocalis, vier topsolisten en duizend andere zangliefhebbers, begeleid door het VU-orkest, Händels meesterwerk.

Je kunt de koorstukken meezingen, ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor

Het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel is misschien wel het meest bekend van het Hallelujah-koor. Naast de aria’s voor solisten bestaat de Messiah uit een groot aantal meerstemmige koorstukken, die je 11 december mee kunt zingen, ook als je geen ervaring hebt in een klassiek koor. Wanneer je een meezingkaart bestelt, krijg je op korte termijn digitale bladmuziek en informatie toegestuurd. Met oefenlinks kun je dan thuis de partij van jouw stemsoort instuderen.

Goed om te weten

Op zondag 11 december ben je als meezinger vanaf 11.45 uur welkom in Carré. Je repeteert van 12.30 tot 14.00 uur onder leiding van Barnaby Smith met het VU-Orkest, de solisten – sopraan Morgane Heyse, alt Renata Pokupić, tenor Laurence Kilsby en bas Alex Rosen –, het koor Consensus Vocalis en alle andere meezingers. De uitvoering van de Meezing Messiah voor publiek is van 15.00 tot 18.00 uur.

De kosten voor de meezingers bedragen dertig euro, inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Voor de meezingers zijn, verdeeld op stem, stoelen geblokkeerd. Voor het niet meezingende publiek kost een ticket 25 euro (geplaceerde kaart, niet tussen de meezingers).

Ga voor tickets en aanmeldingen naar de site van Carré, Amsterdam.

Foto © Annina Romita

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in