Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De familie Chabot schrijft het Boekenweekgeschenk: 'Mama is ons motorblok'

Tien maanden en vele familievergaderingen waren er voor nodig, maar dan heb je ook wat: de familie Chabot schrijft het Boekenweekgeschenk.

familie chabot boekenweekgeschenk

Voor het eerst in de geschiedenis van de Boekenweek wordt het Boekenweekgeschenk niet door één maar door zes personen geschreven.

Stichting CPNB heeft de complete familie Chabot gevraagd voor de bijzondere opdracht, die past bij het Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’. De Chabotten 'staan te popelen' om van de Boekenweek in maart 2024 een spetterend leesfeest te maken.

Via een bijzondere videoboodschap werd bekend dat niet alleen de jarige vader Bart Chabot, maar ook zijn schrijvende zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter bijdragen aan het Boekenweekgeschenk. Moeder Yolanda en jongste zoon Storm schrijven eveneens mee, zij maken daarmee hun debuut . Het Boekenweekgeschenk krijgt de titel Gezinsverpakking.

Moeder Yolanda

Er waren 'tien maanden en vele familievergaderingen' voor nodig om het boek te schrijven, waarbij moeder Yolanda een cruciale rol speelde. De huisarts en kunstenares kreeg de weinig benijdenswaardige taak om na de vergaderingen en binnendruppelende bijdragen als scherprechter te dienen. "Mama was zoals wel vaker in het verleden het motorblok dat het proces gaande hield," aldus de zoons in de Telegraaf.

'Mama houdt alles draaiende'

Zo is het altijd gegaan: "Ik herinner me dat we vroeger als we ruzie maakten ook naar boven moesten van onze moeder en dan een opstel moesten schrijven en mochten pas terugkomen als mama het had goedgekeurd," zegt Sebastiaan. "Ik denk dat we zo allemaal de liefde voor het schrijven hebben meegekregen. Mama is niet zozeer de baas, maar wel degene die alles draaiende houdt. En ditmaal werkte dat ook weer zo."

Boekenweek 

De 89ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart in boekhandels en bibliotheken. Tijdens de Boekenweek krijgen lezers het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking bij besteding van € 15 aan boeken cadeau van de boekhandel. De poëziebundel Ooievaarsblues ligt voor € 5 in de winkel. Er verschijnt ook een Friese editie van het Boekenweekgeschenk.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Cultuur
  • Vincent Mentzel