Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cultuur à la carte

                Assepoester in 1942De dansvoorstelling Cinderella van topchoreograaf Matthew Bourne (Swan Lake met alleen mannen, de film Billy Elliot) laat een romance in het Londen van 1942 zien. Met de muziek van componist Prokofiev en een aankleding die doet denken aan die van musicals. Vanaf...

Cultuur à la carte

Assepoester in 1942

De dansvoorstelling Cinderella van topchoreograaf Matthew Bourne (Swan Lake met alleen mannen, de film Billy Elliot) laat een romance in het Londen van 1942 zien. Met de muziek van componist Prokofiev en een aankleding die doet denken aan die van musicals. Vanaf 30 maart te zien in Carré en aansluitend het Nieuwe Luxor, www.carre.nl en www.luxortheater.nl.

Meer dan 80 plekken op aarde (foto rechts)

Eerst was er de adembenemende natuurserie Planet Earth van BBC. Nu is er de dvd-box van het acht uur durende Human Planet, waarin de soms extreme symbiose tussen mens en natuur in beeld wordt gebracht. Zo volg je in de eerste aflevering over oceanen wereldwijd een ‘haaienroeper’, surfers die onmogelijk hoge golven bedwingen, kleine kinderen die zo gewend zijn aan het leven op het water dat ze beter ónder water dan boven water zien, en een man die wel vijf minuten zonder zuurstofflessen op de oceaanbodem kan lopen. Fascinerend! 29 maart verkrijgbaar.