Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Corsage toont de duistere kantjes van keizerin Sisi

Fraai kostuumdrama (als je Romy als Sissi kunt loslaten). De keizerin van Oostenrijk blijft tot de verbeelding spreken. Onvolprezen blijft natuurlijk de schitterende edelkitsch van de Sissi-trilogie met Romy Schneider, maar inmiddels hebben ook streamingsdiensten als Netflix haar levensverhaal op...

Corsage toont de duistere kantjes van keizerin Sisi

Fraai kostuumdrama (als je Romy als Sissi kunt loslaten).

De keizerin van Oostenrijk blijft tot de verbeelding spreken. Onvolprezen blijft natuurlijk de schitterende edelkitsch van de Sissi-trilogie met Romy Schneider, maar inmiddels hebben ook streamingsdiensten als Netflix haar levensverhaal opgepakt: The Empress is eind september te streamen, speelfilm Sisi & Ich wordt in 2023 verwacht en de Duitse miniserie Sisi is vast nog wel ergens te vinden.

Net in de bioscoop: Corsage, met Vicky Krieps als Elisabeth op middelbare leeftijd. Ze is veertig, in 1877 ben je dan stokoud en als ze íets niet wil zijn is het dat wel.

Het is een mooi portret van een vrouw die wordt verafgood om haar schoonheid en worstelt met ouder worden, dat ze alleen maar als verlies ervaart. Ze is levenslustig, bitter, opstandig, vermoeid, eenzaam en slim: niemand kan zo strategisch flauwvallen als de keizerin.

Het maakt van deze Sisi een compleet mens, niet per se sympathiek, maar wel een slachtoffer van de omstandigheden à la prinses Diana en heel herkenbaar voor iedereen die ook wel eens even slikt bij het in de spiegel kijken.

Krieps won eerder dit jaar voor Corsage de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. 

Corsage draait nu in de bioscopen en filmhuizen.

Foto's (c) The Searchers, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in