Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Brady Bunch'-moeder Florence Henderson is overleden

Ze werd 'de favoriete moeder van Amerika' genoemd: Florence Henderson, de actrice die wereldberoemd werd als moeder Carol Brady in de populaire tv-serie The Brady Bunch. Donderdag overleed ze, op 82-jarige leeftijd, in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, in het bijzijn van vrienden en...

'Brady Bunch'-moeder Florence Henderson is overleden

Ze werd 'de favoriete moeder van Amerika' genoemd: Florence Henderson, de actrice die wereldberoemd werd als moeder Carol Brady in de populaire tv-serie The Brady Bunch.

Donderdag overleed ze, op 82-jarige leeftijd, in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, in het bijzijn van vrienden en familie. De dag ervoor was ze opgenomen met hartproblemen.

Miljoenen fans

Mateloos populair is ze altijd gebleven. Zo op het eerste gezicht leek The Brady Bunch, met Henderson als de altijd vrolijke spil van de familie, niets meer dan de zoveelste familie-sitcom. Maar toen de serie ermee stopte in 1974, bleek The Brady Bunch zo'n enthousiaste schare fans te hebben, dat de show maar terug bleef komen: in 1977 (The Brady Bunch Hour), in 1981 (The Brady Brides) en in 1990 met The Brady's. En natuurlijk waren er de eindeloze herhalingen.  

Zo'n familie wilde iedereen

"De serie stond voor wat mensen altijd wilden: een liefdevolle familie", zei Henderson in 1999. "Het was zo'n lieve en onschuldige show, en de populariteit ervan bewijst dat daar altijd een publiek voor zal zijn."

Nog een keer die begintune, die sommigen onder ons wel kunnen dromen: Here's the story, of a lovely lady...

Bron beeld: Hollandse Hoogte