Boekentip: Isabel Allende over liefde op latere leeftijd

Boekentip: Isabel Allende over liefde op latere leeftijd

Bestsellerauteur Isabel Allende over haar leven als moeder, vrouw en feminist.

Ze schrijft al decennialang romans en thrillers (Het huis met de geesten is daar misschien wel de bekendste van, later verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol), maar haar nieuwste boek is héél iets anders. Internationale bestsellerauteur Isabel Allende (78) vertelt daarin openhartig over haar leven, de liefde en haar rolmodellen. En dat leest als een trein.

Naast een uniek inkijkje in haar leven, van haar werk voor de Wereldvoedselorganisatie tot de staatsgreep van Pinochet die haar naar Venezuela dreef en de Presidential Medal of Freedom die ze kreeg van Barack Obama (ze woont al jaren in Californië), geeft ze een hartstochtelijk pleidooi voor feminisme. Alleen daarom al is Wat wij willen een enorme aanrader.

Boekentip: Isabel Allende over liefde op latere leeftijd

Ze vertelt over de belangrijke rol die het feminisme in haar leven speelt, van haar kindertijd tot nu. Ze roemt de vrouwen die haar leven richting hebben gegeven, zoals haar moeder Wat, haar dochter Paula en haar literair agent Carmen Balcells. Maar ook schrijvers als Virginia Woolf en Margaret Atwood en vele anderen hebben haar geïnspireerd om zich in te zetten voor vrouwenrechten en om te strijden tegen achterstelling en discriminatie. Vandaar dat ze ook met grote betrokkenheid schrijft over actuele thema's als de #MeToo-beweging en het leven in tijden van een wereldwijde pandemie. En dat alles met haar beroemde passie voor het leven en de aanstekelijke overtuiging dat er ook op haar leeftijd alle tijd is voor de liefde.

Boekentip: Isabel Allende over liefde op latere leeftijd

Beeld: Uitgeverij Wereldbibliotheek/Lori Barra

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in