Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Boeiende online cursus kunstgeschiedenis van het Rijks

Presentator Özcan Akyol en zeven eeuwen Nederlandse kunst. Wie kan er beter over de Nederlandse kunstgeschiedenis vertellen dan de conservatoren van het Rijksmuseum? En ze doen het graag! In zeven lessen nemen ze je aan de hand van presentator Özcan Akyol mee door zeven eeuwen Nederlandse kunst. ...

Boeiende online cursus kunstgeschiedenis van het Rijks

Presentator Özcan Akyol en zeven eeuwen Nederlandse kunst.

Wie kan er beter over de Nederlandse kunstgeschiedenis vertellen dan de conservatoren van het Rijksmuseum? En ze doen het graag! In zeven lessen nemen ze je aan de hand van presentator Özcan Akyol mee door zeven eeuwen Nederlandse kunst.

Wat kun je verwachten?

Goed vertelde verhalen, mooie beelden: in zeven afleveringen maak je een reis, van de middeleeuwen tot in de 20ste eeuw, door de kunstgeschiedenis van Nederland. Experts van het Rijksmuseum geven per aflevering een helder beeld van de eeuw waar zij alles van weten. Na zeven avonden heb je je kennis over de kunstgeschiedenis van Nederland opgefrist, of je hebt een heel mooie eerste indruk gekregen.

Elke aflevering bevat ook een kort, extra verhaal vanuit een ander perspectief.

Opbouw

De reis voert langs de middeleeuwen, renaissance, 17de, 18de, 19de en eindigt in de 20ste eeuw. Per periode leer je:

  • over de belangrijkste ontwikkelingen in de kunst
  • over de kunstenaars en hun opdrachtgevers
  • wat er specifiek is aan die periode

Tijdens de afleveringen luister je niet alleen naar de verhalen, maar duik je ook in de kunstwerken die besproken worden. Zo komt het helemaal tot leven.

Voor 7 colleges betaal je 150 euro. Meer informatie op Rijksmuseum.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in