Bob Negryn bloeit in het Mondriaanhuis

Bob Negryn bloeit in het Mondriaanhuis

Prachtige bloemen, ready for their close-up!

De bloem heeft de hoofdrol in het werk van Bob Negryn (1961), dat moge duidelijk zijn. De kleuren lijken extra intens door de zwarte achtergrond en door het grote formaat vallen de bijzondere details van de bloemen extra op. Stillevens met een hedendaagse touch.

Negryn studeerde aan de Academie van Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem en heeft zich in zijn carrière al verschillende genres eigen gemaakt, zoals portretten, landschappen en stillevens. Daarbij koppelt hij zijn blik als beeldend kunstenaar met zijn technische vaardigheden als fotograaf.  

Negryn, die afwisselend woont in Nederland en aan de Ierse westkust, beeldt onder meer bloemen af. Op zijn foto's toont Negryn meestal één bloem tegelijk. Daarin zien we een overeenkomst met Piet Mondriaan, die in zijn vroegere periode, naast zijn abstracte werk, ook veel bloemen tekende, zoals de amaryllis en chrysant. Hij koos meestal ook voor één bloem per doek.

'BlOeM!' is te zien in het Mondriaanhuis in Amersfoort tot en met 20 februari 2022.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in