Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beethoven, Bonn en bonbons

Het jubeljaar van de geniale componist begint deze week. In 2020 wordt in Bonn het 250e geboortejaar van de Duitse componist Ludwig van Beethoven groots gevierd, met onder andere concerten, festivals en exposities.  Het Beethoven-Haus in Bonn, het huis waarin de wereldberoemde componist op 16 dec...

Beethoven, Bonn en bonbons

Het jubeljaar van de geniale componist begint deze week.

In 2020 wordt in Bonn het 250e geboortejaar van de Duitse componist Ludwig van Beethoven groots gevierd, met onder andere concerten, festivals en exposities. 

Het Beethoven-Haus in Bonn, het huis waarin de wereldberoemde componist op 16 december 1770 werd geboren, wordt precies 249 jaar later officieel heropend. Dit is de start van het komende jubileumjaar. 

Het Beethoven-Haus bezit de grootste en meest veelzijdige collectie over de componist ter wereld.

"Eerder werd het leven van Beethoven in de permanente tentoonstelling chronologisch gepresenteerd," aldus museumdirecteur Nicole Kämpken. "Nu hebben we voor een nieuw concept gekozen, waarin bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende thema’s in Beethovens leven, zoals zijn vriendenkring of Beethoven als kunstenaar en persoon met fysieke beperkingen. We proberen altijd een verwijzing te maken naar de eigen ervaringen, zodat bezoekers Beethoven niet alleen als een historisch persoon zien."

Zo hunky als hij in het standbeeld is geportretteerd was Ludwig vermoedelijk niet, het stoïcijnse masker is vermoedelijk meer natuurgetrouw.

In de geluidskamer op de bovenverdieping zijn vijf belangrijke vroege werken van de componist te horen en op zolder is de ouderslaapkamer voor het eerst ook toegankelijk voor bezoekers.

Vanaf 16 december worden, naast de nieuwe permanente tentoonstelling, ook de andere museumzalen opengesteld. In het huis ernaast is een concertzaal gecreëerd. Omdat de museumwinkel en kassa naar de andere kant van de straat verhuizen, krijgt het museum voor het eerst een ruimte voor wisselende thematentoonstellingen. In de nieuwe museumwinkel bevindt zich ook een klein café. 

Insidertip

Voor wie na zoveel cultuur wel toe is aan wat koolhydraten een calorierijke tip: Konditorei Nick aan de Tannenallee maakt al meer dan vijftig jaar de heerlijkste taarten en bonbons.

Foto's (c) Beethoven Haus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in