• Cultuur

Afscheid in Carré: Liesbeth List vanavond tóch aanwezig bij première

Door Kim Veldema
Afscheid in Carré: Liesbeth List vanavond tóch aanwezig bij première

Het belooft vanavond een historische avond te worden: Liesbeth List heeft laten weten tóch aanwezig te zijn bij de première van de musical over haar leven in Koninklijk Theater Carré.

Liesbeths dochter Elisah zal alles op alles zetten om deze grote wens van haar moeder - en haar laatste openbare optreden - om acht uur door te laten gaan.

Lees ook: Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven

De mooiste chansonsEerder had de artistieke alleskunner laten weten om niet bij de première aanwezig te zijn en ook geen interviews meer te geven. Alles was al gezegd, vond List, en bovendien werd ze steeds vergeetachtiger. De zangeres lijdt aan een vorm van dementie, veroorzaakt door hersenletsel uit het verleden. Het zou een wat stil afscheid zijn geweest van een zangeres die al sinds de jaren 60 de mooiste chansons zingt.

Nog één keer in de schijnwerpersMaar nu is Liesbeth vanavond dus toch, tegen de verwachtingen in, aanwezig in het hoofdstedelijke Carré. Nog één keer in de schijnwerpers. Ze zal ongetwijfeld, en zo terecht, een staande ovatie krijgen die zijn weerga niet kent.

Bron: de Telegraaf