Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

50 jaar Introdans komt met gouden seizoen

Veelbelovend jubileumprogramma vol verrassingen!   Seizoen 2021/2022 is voor Introdans niet zomaar een seizoen. Het balletgezelschap maakt zich op voor een gouden jubileumseizoen, dat het samen met het publiek wil vieren met voorstellingen als het Kerstgala, Confetti, Goud & Nieuw en End of Seaso...

50 jaar Introdans komt met gouden seizoen

Veelbelovend jubileumprogramma vol verrassingen!  

Seizoen 2021/2022 is voor Introdans niet zomaar een seizoen. Het balletgezelschap maakt zich op voor een gouden jubileumseizoen, dat het samen met het publiek wil vieren met voorstellingen als het Kerstgala, Confetti, Goud & Nieuw en End of Season met het orkest Phion.

50 jaar enthousiasme

Introdans maakt de mensen al 50 jaar enthousiast voor de danskunst. Dat doen de dansers met hart en ziel en met heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat Introdans op wereldberoemde podia presenteert.

Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit zijn kunst verbindt Introdans mensen met verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Dit seizoen staan op het programma Pink Panther Party, Tutti, Kerstgala, Confetti, Goud & Nieuw en End of Season. Hieronder een greep uit het programma.

Traditiegetrouw presenteert Introdans rond de kerstdagen een mooi Kerstgala voor alle leeftijden. Dress up met de hele familie voor een vrolijk gouden feest met àlle dansers in balletten van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

Sechs Tänze 

In het absurdistische Sechs Tänze toont choreograaf Jiří Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant. Mozart is in Kyliáns ogen hét voorbeeld van iemand die het leven in al zijn rijkheid, fantasie, clownerie en gekte begreep.

In Sechs Tänze wordt alles ingezet – kolderieke humor, stoffige poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes, minzame knikjes en beteuterde pruilmondjes – om, in de geest van Mozart, te onderstrepen dat het leven in feite niet meer is dan een maskerade of een generale repetitie voor iets wat dieper moet voeren en veel meer betekenis moet hebben.

Un Ballo

Het onder een feeërieke hemel van tachtig brandende kaarsen uitgevoerde Un Ballo is een prachtig ingetogen, stemmig muziekballet op twee composities van Maurice Ravel.

Choreograaf Jiří Kylián zelf omschreef het stuk ooit als ‘een oefening in muzikaliteit en in sensitiviteit tussen mannelijke en vrouwelijke partners’. Complexe lifts, risicovolle balansen, nadruk op synchroniciteit én een steeds wisselende dynamiek zijn enkele van de uitdagingen waar de dansers op dit ‘bal’ voor staan.

Lieder Eines Fahrenden Gesellen

In Lieder Eines Fahrenden Gesellen vertaalt Jiří Kylián de gelijknamige compositie van Gustav Mahler in wonderschone dans. Mahler schreef de liederencyclus tussen 1883 en 1885, toen hij als jonge twintiger gekweld werd door liefdesverdriet.

In de intieme choreografie volgt Kylián de liederen niet op de voet, maar hij weet in vijf uitzonderlijk geïnspireerde duetten wel de uiteenlopende stemmingen en emoties tot uitdrukking te brengen, van pril geluk en liefdesvreugde tot melancholie, jaloezie en doodsverlangen. Introdans is op dit moment het enige Nederlandse gezelschap dat dit meesterwerk mag uit voeren.

Petite Mort

Nieuw op het repertoire van Introdans is het ballet Petite Mort. In het Frans en in sommige andere talen wordt de sensatie en extase van geslachtsgemeenschap beschreven als de ‘kleine dood’.

Kylián baseerde zijn choreografie op langzame bewegingen uit de twee beroemdste pianoconcerten van Mozart: Adagio en Andante.De kaartverkoop voor de voorstellingen verloopt via de theaters, dit zijn de speeldata.

Foto (c) Introdans

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in