Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 onverwoestbare Nederlandse kersttradities!

Iedereen is stiekem blij als het de 27ste is. Natuurlijk, tijden veranderen. Maar er zijn toch een aantal kersttradities die jaar in jaar uit stevig overeind blijven. Even samen een feestje van herkenning vieren? Ballet Bij kerst hoort ballet. De moeder aller kerstvoorstellingen is natuurlijk Not...

5 onverwoestbare Nederlandse kersttradities!

Iedereen is stiekem blij als het de 27ste is.

Natuurlijk, tijden veranderen. Maar er zijn toch een aantal kersttradities die jaar in jaar uit stevig overeind blijven. Even samen een feestje van herkenning vieren?

Ballet

Bij kerst hoort ballet. De moeder aller kerstvoorstellingen is natuurlijk Notenkraker & Muizenkoning die momenteel in Amsterdam wordt gedanst door het Nationaal Ballet. Maar ook elders in het land is het niets dan arabesken en pirouettes in romantische decors. Zo trekt het Charkov City Opera & Ballet rond met Het Zwanenmeer en danst Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa in Nederland het beroemde sprookje Doornroosje. Iets minder klassiek, maar toch ook niet mis: de rondtrekkende Christmas Show van het Ierse Rhythm of the Dance.

De Boom

De meeste mensen hebben de boom al even staan, de meeste kerstshows in tuincentra zijn al deels uitverkocht en 's avonds de hond uitlaten is een compleet lichtjesfestijn. Ondanks geweeklaag over uitvallende naalden, gedoe en 'Het Is Hier Al Zo Vol In Huis!' hoort de boom erbij. Net als poezen die de ballen eruit meppen. En lichtjes voor de ramen. Nederland weet wel hoe het die donkere dagen moet doorkomen!   

Gourmetten