Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 lichtfestivals om een avondwandeling aan te wagen

De donkere wintermaanden hebben veel moois te bieden. Lekkere warme jas en makkelijke schoenen aan en dan in het donker de deur uit gaan – voor een mooi lichtfestival doe je dat. Er komen er een paar spraakmakende aan, voor een unieke avondwandeling! De Grote Schijn Misschien wel het Lichtfestiva...

5 lichtfestivals om een avondwandeling aan te wagen

De donkere wintermaanden hebben veel moois te bieden.

Lekkere warme jas en makkelijke schoenen aan en dan in het donker de deur uit gaan – voor een mooi lichtfestival doe je dat. Er komen er een paar spraakmakende aan, voor een unieke avondwandeling!

De Grote Schijn

Misschien wel het Lichtfestival der Nederlandse Lichtfestivals: van 20 oktober tot en met 6 november 2022 is er weer magie te vinden in het Kralingse Bos in Rotterdam, met een gloednieuwe show.

Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. De route is ruim 2 km en ook goed af te leggen met een rolstoel of kinderwagen.

Fjoertoer Egmond

De Fjoertoer in Egmond is een vrolijke lichtjesroute door Egmond aan Zee en de omliggende duinen. Er zijn vier wandelroutes van verschillende afstanden.

Op elke route kom je prachtig verlichte objecten tegen. De lichtjesroute wordt verder aangekleed met geluidseffecten en kampvuren.

Magisch Maastricht

Samen met een groot kerstdorp op het Vrijthof wordt Maastricht van 30 november tot 31 december 2022 met lichtkunst versierd.

Amsterdam Light Festival

Van 1 december tot en met 22 januari staat het Amsterdamse centrum in het teken van Image Beyond, lichtkunst langs de grachten, op de gevels en boven het water.

Varen, wandelen, fietsen – je kunt er op verschillende manieren van genieten.

Scheveningen Light Walk

Zaterdag 10 december vindt de vierde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen.

Vanuit Scheveningen wordt een mooie route uitgezet die de deelnemers in het donker afleggen. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts en kunnen ze genieten van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar.

PS: Vooruit, nog eentje dan. Tot en met 16 oktober worden er rondom het Weerwater in Almere kleurrijke, theatrale lichtkunstwerken zichtbaar tijdens lichtfestival Alluminous

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in